Karácsonyi főétel kevesebb, mint fél óra alatt? IGEN. Tégy fel egy bögre rizst főni és mire elkészül addigra már tálalni is tudod mellé a lazaccsíkokat. Garantált a siker és az éjszaka is kellemesebben telik egy ilyen könnyed vacsora elfogyasztása után. – Karácsonyi felhívásunkra még nem késő, te is küldhetsz egy kreatív receptet!
Receptért klikk tovább!
Hozzávalók:1 apróra vágott hagyma
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 ek méz
1 tk apróra vágott vagy reszelt gyömbér
fél kiló lazac megtisztítva, 3 centis csíkokra vágva
1 tk pirított szezámmag.
Hozzávalók:1 apróra vágott hagyma
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 ek méz
1 tk apróra vágott vagy reszelt gyömbér
fél kiló lazac megtisztítva, 3 centis csíkokra vágva
1 tk pirított szezámmag.
Összekeverem az első 5 hozzávalót, úgy, hogy a méz is jól elvegyüljön. Zárható zacskóba teszem a halszeleteket és leöntöm kb 3 evőkanálnyi páccal. Lezárom, összelötykölöm és hűtőbe teszem 15 percre. A maradék szószt félreteszem.
Bekapcsolom a grillt a sütőben. Kiolajozott tepsibe teszem a lazacot, bőrére fektetve és 10-15 centi távolságra teszem a grill hőjétől. Kb 6-10 perc szükséges, amíg átsül. Eközben a szezámmagot alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett pirítom, amíg világos barna nem lesz, kb 2-4 percig.
Amikor elkészült a hal, meglocsolom a maradék páccal és megszórom a pirított szezámmaggal.
Köretnek szinte bármit kínálhatunk hozzá. Finom rizzsel és sült zöldségekkel, burgonyával vagy akár rizstésztával is.
Köretnek szinte bármit kínálhatunk hozzá. Finom rizzsel és sült zöldségekkel, burgonyával vagy akár rizstésztával is.