Egy isteni spárgás pite

 

A hónap első napjaiban az ember lánya minden kis maradékot megbecsül, még ha eredeti formájában már a háta közepére sem kívánja. Így voltam én is a minap, sikerült is egy isteni spárgás pitét összedobnom – tekintettel a kezdődő spárgaszezonra.

Tudom, tudom, a spárga viszonylag drága zöldség. De csak relatíve, hiszen egy csomagból akár kétféle ételt is készíthetünk: a szárából például krémlevest, a csúcsok pedig mehetnek a pitébe.

A következőket pakoltam ki tehát a hűtőből: 1 csomag leveles tészta, 4 darab héjában sült krumpli, fél csomag túró, fél pohár tejföl, kis darab szalonna, tojások és fél csomag spárga.

A szalonnát csíkokra vágtam és kissé megpirítottam a serpenyőben. 4 egész tojást összekevertem a túróval, tejföllel és a meghámozott, kockára vágott krumplikkal. Ehhez adtam a szalonnacsíkokat – így már sózni sem kellett, majd a spárgát feldarabolva.

A leveles tésztát egy kizsírozott tepsibe raktam – akkorába, hogy az oldalára is jusson. Belezuttyantottam a tojásos keveréket, majd a tepsin túllógó tésztadarabokat levágva csíkokat applikáltam a tetejére. Előmelegített sütőben 40 perc alatt gyönyörűre sült. És hát finomra is, mit tagadjam.

-by Juci-

3 thoughts on “Egy isteni spárgás pite”

  1. Szia Juci!

    Ki fogom próbálni a spárgás pitédet! Nagyon ígéretesnek látszik!
    A spárgát megfőzted előre vagy nyersen adtad hozzá?

    Köszi,

    Emő

  2. Szia!
    Ha csak spárga fejeket raksz bele, az mehet bele nyersen. Ha a szárvéget is beleraknád – főleg, ha kissé öregecske :) – akkor azt feltétlen főzd meg előbb!
    Sok sikert hozzá!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.