Jó utat Ilcsi néni! – Elment a legendás kozmetikusmester

 

Gyászol a hazai és nemzetközi kozmetikus társadalom. Munkásságának 55., életének 87. évében elhunyt Molnár Dánielné, mindenki Ilcsi nénije  – adta hírül a natúr kozmetikai termékeiről híres  szakember fia,  a társaság Facebook-oldalán. „Az utolsó polihisztorok egyike távozott, aki egész életében a magyar és nemzetközi kozmetikusi tudás, és a nevével fémjelzett Ilcsi natúr kozmetikumok fejlesztéséért dolgozott.”

Cégét, az Ilcsi Szépítő Füvek Kft.-t (akkor GMK-t) 1984-ben fiával, Molnár Ferenccel alapította. A cég – olvasható a honlapjukon- napjainkban, 30 főt foglalkoztat és 140 féle professzionális natúrkozmetikumot készít kozmetikusok részére, gyógynövényekből, zöldségekből, gyümölcsökből. Molnár Dánielnét 1999-ben Magyar Köztársasági Érdemrend Kiskeresztjével tüntette ki Göncz Árpád köztársasági elnök „a gyógynövények kozmetikai alkalmazásának elterjesztése és népszerűsítése érdekében végzett tevékenységéért, eredményes, és sokaknak örömet szerző magánvállalkozói munkájáért”.

Annál szebben mi sem búcsúzhatnánk Ilcsi nénitől, mint Antal Vali a facebookon  tette. Hadd idézzük őt:

Ilcsi néni emlékére

Drága Ilcsi néni!

Ha Te nem vagy, akkor én soha nem lettem volna kozmetikus! Ha Te nem vagy, akkor soha nem is hagytam volna ott a szakmát, hogy máshogy gondolkodó kozmetikusként tovább képezzem magam, és emberek tízezreit tanítsam a helyes bőrápolásra.

Fiatalon minden éveben alig vártam az Ilcsi Kongresszust, hogy milyen új információkkal rukkolsz ki, és milyen titkokat tanítasz meg nekünk. Soha nem felejtem el, amikor az utolsó Ilcsi kongresszuson, amin Te is részt vettél, odajöttél hozzám, és megcsodáltad a kézzel horgolt poncsómat, és azt mondtad: polihisztor vagy Te is Kisangyalom…

Sokat köszönhet Neked a szépészet és a kozmetikus társadalom – már aki meghallgatott. Mert ostoroztak és támadtak sokan, de Te mindig mosolygósan léptél túl a korlátolt butaság és rosszindulat gátjain. Mert biztos voltál az igazadban.

Nagy veszteség a halálod, de ne aggódj, vagyunk páran, akik folytatjuk azt a filozófiát, amelynek magjait Te vetetted el, és ezáltal halhatatlan maradsz. És hát valakinek az angyalok szépségére is ügyelnie kell…

Jó utat Ilcsi néni!

 

(Forrás: antalvali.com)