Hófieszta – Hát ilyen az élet a hó mögött

Mottó: Hát nyáron (Finnországban) lehet horgászni, meg szexelni. Nos, télen a horgászat kiesik. (Kimi Raikkönen egy újságírói kérdésre)

Főutca, hóhelyzetben

A fenti mondat jutott eszembe, amikor a munkába induló szomszédot a hófúvás miatt péntek reggel visszafordították a falu széléről. De senki ne várjon pikáns részleteket, ez egy nappali blog: este hattól reggel nyolcig zárva.
Szóval fizikailag ki lettünk rekesztve a világból. Vagyis nem volt szabad autózni. Szabad volt viszont élvezni a cserépkályha adta meleget, hallgatni a szél mögötti csendet, beleveszni a Facebook-ba, és amikor agyunkra ment a bezártság, kimenni a levegőre.
Érdekes volt. Az utcán piknikezni lehetett volna, megszűnt a forgalom, csak néha zúzott el egy-egy traktor kilencvennel, ha hótolót kellet menteni az árokból.
Íme:

Utcakép lánnyal-1
Utcakép lánnyal-2

Aztán bejött az udvarra egy bábuska az orosz telet idézve. A kezében lévő ág egy részéből nyírfakorbácsot készített a szaunázáshoz. A maradékból ágsöprűt kötött, és berepült rajta Szombathelyre zumba-tréningre:

Bábuska az orosz télben
Bábuska fitnesz előtt

Másnapra enyhült a helyzet, szabad lett autózni, de  nemszabad lett az utcára menni.
Képek 18.-án és 19.-én:

Néptelen út
Hó által elzárva – ‘13.01.18.
Ugyanott másnap – ‘13.01.09.

Igen, a kép felső harmadában az úton két autó fényszórója világít. És délután is jött kettő. Vagy talán öt is.

Mi meg hátramentünk a patakhoz, ott eleinte nem volt forgalom.A következő fotó azért került fel, mert van rajta kutya is, meg gyerek is. Aki a kutyát megtalálja, örülhet, jó szeme van. Segítségként annyit elárulunk, az állat az egyik gyerek fenekéből lóg ki.

Kuta, gyerek, hó
Kutya, gyerek, hó

Az alábbi képen a partoldalba koptatott alkalmi szánkó- (popsitepsi-) pálya látható. A tuskó és a két autógumi alapvetően nem ide tartozik. Az után kerültek ide, hogy Apa lecserélte a sáros cipőjét és a nadrágját.

Szánkópályácska a patakparton

 

Becsapódás
Ütközés-csillapítás

És végül még két kép. A felső a fészbúkos cukiság-mappából, az alsó meg a Kutyatápzsákgyártók Szövetségének ajánlásával:

„Jaaj de édesek! Mekkorát nőttek tegnap óta!”
Kutyatáp
Reused – a táposzsák tovább él

Hát ilyen az élet a hó mögött…

– by sylva – thanks for my family and my animals-