Gazpacho, paradicsomleves betűtészta nélkül + JÁTÉK!

gazpachoAz indiai kaja után jöjjön egy igazi frissítő leves, a gazpacho.  Őshazájában, Spanyolországban ettem először, és azóta minden nyáron elkészítem. Különleges vendégváró, jól passzol a grillpartikhoz és ráadásul nagyon egészséges.
Főzés nélkül készítendő, csupán egy turmixgép kell hozzá.
Figyelem, újabb játékra hívunk Benneteket! Részletek a recept alatt!

Hozzávalók 4 személyre:
80 dkg paradicsom
1 kígyóuborka kb harmada meghámozva
1 db piros kaliforniai paprika
1 db retek (elhagyható)
1 szál újhagyma vagy egy kis fej lilahagyma
1 ek extra szűz olívaolaj
fél lime leve

bors

A hozzávalókat felaprítottam és a turmixgépbe tettem. (Ha nem kígyóuborkát használunk, akkor félbevágás után érdemes kikanalazni a magokat az uborkából.) Meglocsoltam az olívaolajjal és a fél lime levével, valamint ízesítettem sóval és borssal. Nem kell túl sokáig turmixolni, hogy ne legyen teljesen sima állagú. Jó egy liternyi sűrű állagú leves a végeredmény.
Hűtés után, nagyon apróra vágott paradicsommal, ubrorkával és hagymával megszórva tálalom.
Lehet még balzsamecettel, fokhagymával megbolondítani, vagy ha túl sűrűnek tűnik, vízzel hígítani. Tálaláskor pedig még egyéb zöldfűszerekkel is meghinthetjük, mint például petrezselyem, oreganó, menta, de sok helyen pirított zsemlekockákkal is megszórják.

Ha neked is van egy különleges, jól bevált nyári étel vagy ital recepted, akkor küldd el nekünk!Július 31-ig várjuk a fényképes recepteket a szhelyilanyok@gmail.com címre. A beküldött recepteket megjelentetjük, majd augusztus elején meg is versenyeztetjük.
Két közönségdíjasunk és egy szhelyilányos kedvencünk a következő ajándékok egyikét nyerheti meg:

1.
Jade kozmetikai szalon 4000 Ft értékű szolgáltatása
(Nagyné Martinek Anikó kozmetikus mester, Szombathely,Szent Márton u. 37)

2.
Bach virágterápiás állapotfelmérés és cseppek
Mia Natúrbolt  (Szombathely, Rákóczi f. u. 68.)
Bach virágterápia alternatív gyógymód segítségével legyőzheted személyiséged árnyoldalát és életedet boldogabbá, örömtelibbé és hasznosabbá teszik.
Segít szembesülnöd, lelki problémáiddal és azok felvállalásával. Így lehetőséget kapsz a belső minőségi változásodra, emelkedésedre, önmegvalósításodra és kiteljesedésedre.
A Bach virágterápia segítségével lehetővé válik negatív lelkiállapotaid és problémáid természetes, fokozatos feloldása és végső soron a kibillent lelki egyensúly helyreállítása.

3.
Zöldpatika Biobolt 3000 Ft-os vásárlási utalványa.
(Szombathely, Óperint utca 12.)
Egészséges élelmiszerek, biotermékek, natúr kozmetikumok, gyógyteák és élvezeti teák széles választékban.