Szárnyaló szitakötők a füledbe

Szitakötő 009

Ezt a fülbevalót nagyon egyszerű elkészíteni, semmi nehézség nincs benne, viszont egy nagyon mutatós. Ha ajándékba készítjük, biztosan örömet szerzünk vele, hiszen a szitakötők mágikus, segítő szimbólumok. Nálam különösen érdekes története van. Még a nyáron kezdtem el szitakötőket „gyártani”, amikor egy számomra nagyon kedves személy nehéz időszakot élt át. Valahogy segíteni szerettem volna neki, apró tárggyal kis kedvességgel,ami könnyebbé tette volna a helyzetet, mint egy védő amulett. Hirtelen a semmiből beugrott, hogy csináljak neki egy szitakötőt.

Rákeresve a neten, nagyon megdöbbentem: a szitakötő az elengedés, újrakezdés és a fény szimbóluma. Ennél pontosabban nem is tudtam volna megsejteni, hogy mire is van szüksége, így elkészültek a prototípusok, mindjárt ketten, az enyém holdkőből, a barátomé pedig achátból, egy lány és egy fiú. :)

Szitakötő 013

Aztán pár hete jött egy szülinap, amire szitakötőt készítettem, mivel az enyém, a kis holdkő-lány majdnem elveszett. Én kulcscsomón tartottam és el akart szállni tőlem a lépcsőházba, de a szomszédom unokája megtalálta a kis szökevényt. Ennek hatására készültek el Kata szitakötői fülbevaló formában. Ő és a kedvese hamarosan új háza költöznek, remélem segít nekik ez az ametisztből készült szitakötő megkedvelni az új helyet!

Amire szükségünk lesz: – a szereléshez egy kis olló és egy fogó – öt különböző méretű gyöngy – kettő szitakötőszárny – kettő talpas munkapálcika – két szerelőkarika – két virág alakú lezáró, a szitakötő fejére – és végül két horogkapocs

Szitakötő 001

Válogassuk ki a gyöngyöket és a hozzávalókat méret szerint:

Szitakötő 003

Ezt követően fűzzük fel a munkapálcikára, és hajlítsuk meg kicsit, hogy szitakötő formája legyen!

Szitakötő 006

Az fogó segítségével zárjuk le a tetejét egy kis hurkot kialakítva. Ezt követően nyissuk meg a szerelőkarikát az ollóval, majd a horogkapcsot és a fülbevalót fűzzük össze a szerelőkarika segítségével. A fogóval könnyedén be tudjuk zárni a karikát, és kész is a fülbevalónk!

By Szandra