Alfredo carbonara… vagy valami hasonló

Mert nem kell, hogy mindig piros színű legyen a szósz. Az eredeti alfredo és carbonara szószok receptjének vegyítéséből készült ez a recept, mely gyorsan az asztalra varázsolható.

pasta carbonara (2)

Hozzávalók:

25 deka szalonna
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
fél liter tejszin
kb 3/4 csésze parmezán sajt (kb 10 deka)
fél ek mustár
só, szerecsendió
2-3 tojás
kevés citrom leve
1 ek apróra vágott petrezselyem
1 csomag tészta (gyerekeknek penne, felnőtteknek eredetileg fettuccine vagy spagetti)
reszelt sajt tálaláskor (elhagyható)

Az apóra vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd papírtörölközőre szedem és lecsöpögtetem. A serpenyőbe kevés vajat teszek és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Kicsit lepirítom és felöntöm a tejszínnel. Pár percig főzöm, majd hozzáadom a parmezán sajtot és a zsírjára sütött szalonnát. Fűszerezem és ízlés szerint mustározom (a sóval óvatosan a szalonna miatt). Felverem a tojásokat, kicsit sózom és kevergetés mellett a szószhoz öntöm. Addig kevergetem, amíg besűrűsödik a szósz, majd hozzáadom a petrezselymet, a citrom levét és a kifőtt, leszűrt tésztát. A tészta főzőlevéből igény szerint tehetünk hozzá pár evőkanálnyit.

Tálaláskor igény szerint reszelt sajttal megszórhatjuk, illetve petrezselyemmel díszíthetjük.

Jó étvágyat!

 

“Alfredo carbonara… vagy valami hasonló” bejegyzéshez ozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.