Alfredo carbonara… vagy valami hasonló

Mert nem kell, hogy mindig piros színű legyen a szósz. Az eredeti alfredo és carbonara szószok receptjének vegyítéséből készült ez a recept, mely gyorsan az asztalra varázsolható.

pasta carbonara (2)

Hozzávalók:

25 deka szalonna
1 ek vaj
3 gerezd fokhagyma
fél liter tejszin
kb 3/4 csésze parmezán sajt (kb 10 deka)
fél ek mustár
só, szerecsendió
2-3 tojás
kevés citrom leve
1 ek apróra vágott petrezselyem
1 csomag tészta (gyerekeknek penne, felnőtteknek eredetileg fettuccine vagy spagetti)
reszelt sajt tálaláskor (elhagyható)

Az apóra vágott szalonnát zsírjára sütöm, majd papírtörölközőre szedem és lecsöpögtetem. A serpenyőbe kevés vajat teszek és hozzáadom az apróra vágott fokhagymát. Kicsit lepirítom és felöntöm a tejszínnel. Pár percig főzöm, majd hozzáadom a parmezán sajtot és a zsírjára sütött szalonnát. Fűszerezem és ízlés szerint mustározom (a sóval óvatosan a szalonna miatt). Felverem a tojásokat, kicsit sózom és kevergetés mellett a szószhoz öntöm. Addig kevergetem, amíg besűrűsödik a szósz, majd hozzáadom a petrezselymet, a citrom levét és a kifőtt, leszűrt tésztát. A tészta főzőlevéből igény szerint tehetünk hozzá pár evőkanálnyit.

Tálaláskor igény szerint reszelt sajttal megszórhatjuk, illetve petrezselyemmel díszíthetjük.

Jó étvágyat!