Egy tészta – egy edény

Főzni nem tudók, konyhalustái és időzavarban szenvedők ide! A világ legegyszerűbb tésztájának (pasta) elkészítését osztom meg veletek! :)
A One Pot – őrület elért hozzánk is, magyarul talán Egy edényes kajának lehetne fordítani, mivel egyetlen fazékban készül el az ebéd, ráadásul villámgyorsan!

martha_stewarts_one_pot_pasta_recipe_horiz

Lemértem, úgyhogy elhihetitek: attól a pillanattól, hogy elővettem a kis acéledényemet addig, hogy leültem a tányérra tett tésztával 20 perc sem telt el. A mosogatás minimális, viszont a maradék alapanyagok felhasználása maximális volt.

SAM_6110

A recept ízlés szerint variálható, én most a következőket használtam: egy nagy maréknyi spagettitésztát kettétörtem (így belefért az edénybe), kevés szárított paradicsom és olajbogyó volt még a kamrában, azt is hozzáadtam. 2 kanál olaszos fűszerkeverékkel szórtam meg, egy jó marék szárított vargánya gomba került rá, valamint 2 összevágott paradicsom, bazsalikomlevelek és fokhagyma. Kis kanál sót szórtam rá, meg egy evőkanál olívaolajat és az egészet felöntöttem forrásban lévő vízzel (Jamietől láttam, hogy vízforralóval sokat lehet gyorsítani a dolgokon! :) ).

 

Alágyújtottam és már pöföghetett is. Ekkor úgy tűnt nekem, hogy kicsit kevés benne a zöldség, így vékonyra vágott kelkáposztalevelet is adtam hozzá, majd félidőben (6-7 perc után) még paradicsomlével pótoltam az elfőtt vizet.
Mire megfőtt a tészta, beitta a  lé nagyrészét, de maradt rajta egy finom mártás. Tányérra raktam, parmezánt reszeltem rá és gyorsan megettem! Egyetek ti is ilyet! :)

SAM_6115