Te mivel törlöd a babád popóját?

Megszületik, jó illatú, pihe-puha bőrű. Szagolgatnád egész nap.
Mit tegyünk a kis érzékeny bőrére, amikor először még a kemény magyar víz is túlzásnak tűnik? Fürdessük, ne fürdessük? Szappanozzunk, habfürdőzzünk? Kenjük, ne kenjük? Ahány ház és gyerekorvos, annyi szokás.Baby-wipes-636

Én a magam részéről bevallom, ahogy jöttek a gyerekek, egyre ritkábban fürdettem őket újszülöttkorukban. Először még időhiány okozta a napi fürdés elmaradását, de aztán a negyedik babánál már tudatosan nem vagyok napi szinten fürdető. A popsiját sem törlöm meg a bolti törlőkendőkkel: helyette egy házilag készült törlőt használok. Semmi kőolajszármazék, kimondhatatlan nevű tartósító,- és nedvesítőszer, ami nem mellesleg ekcémát és allergiát okozhat. A recept és az elkészítés nem bonyolult, használni könnyű, és a hatásfoka is vetekszik a bolti változattal. Egyetlen hátránya, hogy csak itthon használható, de várom az ötleteket a mobil változat kifejlesztéséhez.

Hozzávalók:
1 db szórófejes üveg
papírzsebkendő
5 rész tisztított víz (esetemben kb 1,5 dl)
1 rész (bio) olivaolaj (de lehet mandulaolaj is)
10 csepp teafaolaj
10 csepp levendulaolaj
esetleg pár csepp ezüstkolloidIMG_1443

A hozzávalókat a szórófejes üvegbe töltöm, és használatkor jól felrázom, majd papírzsebkendőre fújva használom.
A papírzsebkendő feltétlenül illatmentes, az illóolajak pedig 100% tisztaságúak legyenek!

Több mint 20 éve, a gimi egyik szünetében azon vigyorogtunk, hogy egyszer még arról fogunk beszélgetni, hogy ki milyen popsikrémet használ. Szóval, eljött az idő, így muszáj megírnom: én speciel shea vajat kenek a kicsi popójára. :)