Tényleg ennyire kerek a világ? Te mit posztolsz a gyerekedről?

netkép 5

Hát elkezdődött, újra itt a szeptember, becsöngettek, a gyerekek szájukat húzogatva vonultak a suliba/oviba. A net már reggel tele van a szülők által posztolt képekkel: főként a kis elsősre büszke anyukák pakolnak fel kész albumokat. D. az iskolapadban mosolyog, F. az iskolatáskát veszi fel, K. lufival vonul, Z. az igazgató nénit hallgatja, B. a tanító néni kezét szorongatja, S. a folyosón pózol – mindannyiuk büszke, vigyorgó, sokat váró. Hát ilyen kerek az iskolakezdés.

netkép 6

Aztán ahogy zajlik az év, szaporodnak a képek: D. és az első betű, F. és a Mikulás, K. és a karácsonyi műsor, Z jelmezben, B. osztálykiránduláson, S. oklevéllel, A. bizonyítvánnyal. Persze csak ha kitűnő. Aztán: tortát sütött, moziban volt, focizott, fagyizott, strandolt, olvasott, bilibe kakilt…

netkép 4

Juj, ettől nagyon ráz a hideg. És nem az irigység miatt, hiszen én is tudnék büszkeség fotókat posztolgatni bőven. (Az más kérdés, hogy én egyáltalán nem teszem ki őket a falra) Engem az zavar igazán, hogy minden gyerkőcről ilyen tökéletes kép születik itt a neten. Olyan jó lenne látni a srácokat a focibajnokság után lefáradva kiizzadtan, a gyereknap után kólafoltosan-csokimaszatosan, az iskolatáskát unottan húzva, négyest hozva, nem tanulva, durcázva – szóval olyannak amilyen a másik oldalról is.

luschas-children-2jpg

Szóval kedves posztolgató szülők! Ciki lenne kitenni, hogy D. nem lett kitűnő? Hogy F. nem nyert a versenyen, csak egy „köszönjük a részvételt” oklevelet kapott? Hogy Z. a tanévnyitón a társát rugdossa? Hogy B-nek kicsit gáz lett a jelmeze? Hogy S. a tanévzárón cseszik mosolyogni a fényképezőgépbe és nem hajlandó átadni a virágot a tanító néninek? Hogy kütyüznek, nem sportolnak, nem tanulnak, nem udvariasak, segíteni sem akarnak – hiszen ilyenek is.

netkép 1

A tökéletestől messze vannak, akárcsak mi, a szüleik. Szerintem már azt is érdemes jobban átgondolni, mennyire árasztjuk el a netet a srácok képeivel. Ha pedig mindenképp szükségét érezzük ennek, válogassunk okosan és mutassuk meg őket feketén-fehéren. És egy kép elég az iskolakezdésről, a jelmezről meg a bizonyítványról is. Bár ha valaki bevállalja hogy megmutassa, hogy csúszott bele néhány rosszabb jegy is azt szívesen megnézem. Sőt gratulálni is fogok hozzá. :)