Jobb, mint a bolti: sajtos keksz

Általában édes süteményeket készítek, itt a blogon is azok fordulnak elő a tollamból sűrűn. Most valami sós finomságra vágytam, és végül Cookta receptje adta az alapot hozzá. Természetesen az én ízlésemhez alakítottam most is az eredeti receptet. Egy sajtos keksz receptjét teszem közzé.

Hozzávalók

200 gramm teljes kiőrlésű zabliszt + liszt a nyújtáshoz
200 gramm vaj (nálunk laktózmentes)
200 gramm sajt (nálunk laktózmentes)
2 M-es méretű tojás
1 tasak sütőpor

őrölt feketebors

Elkészítés

A sajtot kis lyukú reszelőn lereszelem.
A lisztet, a sütőport, a sót és a feketeborsot összekeverem.
A lisztben elmorzsolom a vajat.
Hozzáteszem a tojást és a sajtot, összegyúrom. Ha ragad a tészta, hozzáteszek még kevés lisztet.
Előmelegítem a sütőt 150 Celsius fokra.
Lisztezett, sima felületre helyezem a tésztát, kinyújtom 3-4 mm vékonyra.
Egy háztartási keksz formával kiszaggatom a tésztát.
Sütőporral bélelt tepsire helyezem a sütiket.
A kekszet 150 Celsius fokon, 12 perc alatt kisütöm.
Két tepsinyi adag és még egy pici jön ki ebből az adagból. 76 db keksz sült ki nekem.
Jó étvágyat!