Egy óra múlva tálalhatod: túrós-mazsolás villámsüti

A neten túrós villámsütiként vagy a német Topfa Feingeback néven elhíresült süteményt én jó sok mazsolával készítettem el. Az eredeti receptben írt 200 fok nekem elsőre soknak bizonyult, így másodjára már 150 fokon készült a süti. Tetszőleges módon felvágható, én a rombusz formát választottam.

Hozzávalók

50 dkg túró
6 db M-es tojás
15 dkg tejföl
15 dkg nádcukor
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
1 citrom lereszelt héja
25 dkg mazsola
a tepsi kikenéséhez: vaj

Elkészítés

Előmelegítettem a sütőt 150 fokra.
Egy közepes, 27 X 38 cm-es tepsit vajjal kikentem.
A hozzávalókat a fenti sorrendben alaposan összekevertem egy fakanállal.
A masszát a tepsibe öntöttem, egyenletesen szétterítettem.
A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 fokon, tűpróbáig, 30 percig sütöttem a sütit.
Vártam, hogy langyosra hűljön. Szeletelve tálaltam.
Jó étvágyat!