Meggy chutneyval finom igazán a túrópalacsinta

Már régóta a repertoárom része a túrópalacsinta. Mindenki szereti a családban. Általában lekvárral együtt fogyasztjuk. Úgy is jó. Ám most először próbáltam valami különlegeset készíteni mellé. Persze férjem ötletére. Meggy chutneyt. Így lett igazán finom.

Hozzávalók

A túrópalacsintához

500 gramm túró
6 db M-es tojás
150 gramm teljes kiőrlésű liszt
csipet só
kevés olívaolaj

A meggy chutneyhoz

350 gramm töltőtömegű meggybefőtt
1 nagy fej lilahagyma
fűszerek: narancsbors, fahéj
kevés olívaolaj

Elkészítés

A túrót és a tojásokat egy tálba teszem, és egy keverőlapáttal egynemű masszáig keverem.
Hozzáöntöm a lisztet és a sót, elkeverem, míg egynemű masszát nem kapok.
Egy palacsintasütőben kevés olajat hevítek. Alacsony hőfokon, de teljes átforrósodásig hevítem a serpenyőt.
Egy evőkanállal 3 db túrós masszát teszek a palacsintasütőbe, ellapítom.
4-4 percig sütöm mindkét oldalukat, míg aranybarnává nem válik.
Így folytatom, míg el nem fogy a massza.
Nekem 16 db kész túrópalacsinta lett a fenti adagból.

A meggybefőttet leszűröm.
A lilahagymát megpucolom, kis kockákra vágom.
Egy fazékban, kevés olívaolajat hevítek közepes hőfokon.
Megdinsztelem a hagymát.
Hozzáteszem a meggyet, és annyi levet, ami ellepi.
Alacsony hőfokon, 20 percig együtt párolom.
Fűszerezem. Cukrot nem tettem bele, mert a befőttben és a narancsborsban is van cukor, de ha valaki az édes ízeket szereti, tehet azt is bele.
Egy botmixerrel pürésítem. Nem baj, ha kissé darabos lesz.

A túrópalacsintát a meggy chutneyval együtt tálalom.
Jó étvágyat!