Fújj… – véleményezte újdonsült zöldbab-költeményem ötletét a férfikolléga, akinek az imént meséltem el, milyen újabb bejegyzést készülök kreálni. Az istennek sem hitte el (miért is hinné), hogy a zöldbab érdemtelenül kapta az „ez csak egy főzeléknek való zöldség” jelzőt. Zsengén leszüretelve, olívaolajon megpárolva, cukkinivel és magkeverékkel megbolondítva hölgyeknek ideális karcsúsító, hímeknek pedig kánikulában (akár grillezett marhasteak mellé) a legkiválóbb zöldségköret. Ráadásul szezonja van. Próbálják ki… Többet érdemelne – ne csak főzd, süsd is a zöldbabot részletei…
Szarvasbélszín találkozása a kakukkfüves dödöllével – Gasztro Portrék Bükfürdőről
Lehűlésre vártunk, tegnap délután aztán megkaptuk a nyakunkba. Minden jóban van valami rossz is, hiába nyílt a teraszról pazar kilátás a büki Greenfield golfpályára, a hirtelen jött zápor térdre kényszerítette a szervezőket, kerékbe törte a szabadtéri piknikelésünk. Behúzódtunk fedett helyre. Azért így sem lehetett okunk panaszra: Bartók Zoltán (a TV2 ismert riportere) és Csepregi Tibor (fotós) gyümölcsös koktélokkal és hidegtálakkal megspékelt könyvbemutatója igazán kellemes időtöltésnek bizonyult. Szarvasbélszín találkozása a kakukkfüves dödöllével – Gasztro Portrék Bükfürdőről részletei…
Piknikkosárba vele – csicseriborsós sörkorcsolyám
Mit süssek? Az esti grillezésen, a kerti asztalon jól mutatna valami ízletes vendégváró falatka. Valami extra rágcsálnivaló, a mentás-citromos- bodzaszörp és a jégben hűtött sör mellé. Sajtosperecet vagy pogácsát dobjak össze? Lapozgatok a fejben. Hirtelen ötlettől vezérelve, kamrában körbenézve látom ám, egy zacskó csicseriborsó hetek óta ott árválkodik, így jött az ötlet: csináljunk belőle valamit. Mondjuk, töltsük stílusosan sörkiflibe… Piknikkosárba vele – csicseriborsós sörkorcsolyám részletei…
Lehet így is kertészkedni!
Ettől a nénitől mindannyian tanulhatunk: kertészkedést, életfelfogást…és még sok minden mást.
http://www.youtube.com/watch?v=1u2Sa9NIsxA&feature=player_embedded&feature
Sokoldalú házi sajtkrémes puffancs
A recept, amit az alábbiakban megosztok veletek, nagyon egyszerű. Kezdők, a főzéssel bátortalanul barátkozók is nyugodtan ugorjanak neki, garantált a siker. Sokoldalú házi sajtkrémes puffancs részletei…
Epermánia
Juhéj, kezdődik a befőzési (fagyasztási) szezon!
Épp itt az ideje, mert a lekváros polcunkon rengeteg hely szabadult fel az elmúlt egy év alatt.
Az idei évad nyitás, csakúgy, mint a tavalyi, eperrel kezdődött. Konkrétan 7 kilóval.
Epermánia részletei…
Bodza és csirke pikáns randevúja a konyhaasztalon
Hirtelen ötlettől vezérelve tettem egy próbát: és a csirkecombokat bodzás pácban érleltem, aztán római tálban, zöldségágyon, bodzavirágok között sütöttem meg. Az eredmény: a konyhában kora nyári bodzaillat, a tálban édeskés finom szósz. Kuszkusszal tálaltam. Bodza és csirke pikáns randevúja a konyhaasztalon részletei…
Közeli helyeken – Szentkút, Gencsapáti
Itt az újabb felfedezni való a közelben: Gencsapátiban a Szentkút forrást és kápolnát ajánlom. Közeli helyeken – Szentkút, Gencsapáti részletei…
Ha hirtelen ránk tör az éhség
Mihez kezdjük, ha ránk tör az ún. „igényes” éhség?! Amikor hosszasan vizsgáljuk, hogy mire is fáj a fogunk, mert nem érjük be egyszerűen csak az ebéddel vagy a vacsorával, kell valami ami feldobja a napot, persze olyan, amitől nem lesz hetekig lelkiismeret-furdalásunk. Amikor követel a gyomor, kritizálnak az ízlelőbimbók és lelkesen keresi a megoldást a kreativitás… Ha hirtelen ránk tör az éhség részletei…
Túra-ajánlatunk – Medve-szurdok, Mixnitz
A hétvégén a szomszédos Ausztria egyik legismertebb szurdokában, a Medvében túráztunk. A kirándulásnak „csak” annyi célja volt, pihentessük elménket, eddzük fizikumunkat és közben feltöltődjünk a következő hétre, esetleg hetekre, amíg ismét lehetőségünk lesz egy újabb természetjárásra. Telitalálat volt, kihagyhatatlan élmény. Túra-ajánlatunk – Medve-szurdok, Mixnitz részletei…