Azok a rohadt dögök!

A fene se gondolta, hogy nyaralásunk alatt a lakásunkban élők száma sok tízszeresére nő. Boldog tudatlanságban hessegettem ki pár szembejövő kis „lepkét” az ablakon, ám, amikor beléptem a kamrába akkor már tudtam, hogy gáz van. Gyors telefonos segítségkérés után kiderült, hogy valamilyen molyféleséggel kell osztoznunk a lakáson. Vélhetőleg nem ruhamoly, mert a kamrában van a többsége és nem a hálószobában. Húúú, ezt megúsztam….vagy mégsem???  Újabb keresgélés a neten és kiderül, hogy a nálam tanyázó rovarok lisztmolyok (élelmiszermolyok). Pár fórum elolvasása után először totál összeomlok, majd összeszedem magam és elhatározom, harcba állok. Férj külföldön még 10 napig, de menni fog ez egyedül is!!!

Bár este fél 10 van, és még a nyaralás fáradalmait sem sikerült kipihennem, úgy döntök, hogy nekiállok takarítani. Első lépésként, internetes sorstársaim tanácsait követve a szemetest tömöm meg. A már nyitott zacskós liszt alapból kuka, de érdekes módon még a zárt dobozos Raffaellóban is tanyázik néhány dög. Találtam már kikelt kukacokat, és hátrahagyott bábokat is. Ráz a hideg, gusztustalan az egész!

Benézek a mélyhűtőbe. Na, itt nem moly, hanem valami szesz után kutatok. Egy pohárka jéger után ecetes vízzel mosom át a kamra polcait, közben pedig egy konyharuhával őrült módon csapkodok, csökkentve a lehetséges petézők számát.
De hogy fogom elérni a plafonon lévő kukacokat? Végső elkeseredettségemben a gyerekek fakardja után nyúlok és óvatosan lepiszkálom őket a plafonról.

A falak már tele vannak fekete kis foltokkal, mert persze nem lehet nyom nélkül ölni. Ezeket is le kell még mosnom, de az esztétikai takarításra most nincs idő.

Azt mondják a bázisukat kell megtalálnom a végleges kiirtásukhoz, de nem lelem. Nem is nagyon reméltem, hogy ilyen egyszerűen megy majd, hiszen volt olyan a fórumozók között, aki csaknem egy évig nem tudott megszabadulni ezektől a gusztustalan állatoktól, míg végül az egyik konyhai fiókjának a külső oldalán, a sín mellett akadt rá a bázisukra.
Most jut eszembe, hogy van még kaja az egyik konyhaszekrényben is. De semmi gond, két hétig ki sem volt nyitva a konyhaszekrények ajtaja….ÁÁÁÁ, itt is vannak. Rizs, bab, napraforgómag, csicseriborsó kerül még a kukába. Bontatlan kartondobozos müzlik, tészták pedig megfigyelésre kerülnek egy külön szekrénybe. Mi a francnak spájzolok én be állandóan ennyire?
Elmúlt éjfél, fáradt vagyok. Szegfűszeg illatú a lakás, állítólag ez működik. Reggel folytatódik a harc: csapdával, babérlevéllel és levendulával készülök.