Kecske sétafikál pórázon – Szhelyi szürreál

Nagy az Isten állatkertje, jut belőle Szombathely belvárosába is. Tudatvesztés, Luca napja, támadnak a boszorkányok? De mit keresett tegnap éjszaka a Király utcában egy kecske?

Szombathely, Király utcai hátsó parkoló – holdfénymentes decemberi este, eső. Egy ismerőshöz sietnék, szállok ki a kocsiból, amikor egy lány egy szekrény méretű fekete dog kíséretében elém ugrik: „Elnézést, nem egy férfit vár egy kecsével? Mert őket itt nem találja, felmentek a lépcsőházba.”

Tudatvesztés, Luca napja közeleg, támadnak az ártatlan arcú boszorkányok? Mert mit keres hétfő este a belvárosban egy kecske? Pláne esőben?

A lány mesélni kezd. Annyira abszurd, hogy közben csipkedem magam. A társasággal az imént még az utcán futott össze. Egy idősebb férfi, mintha a világ legtermészetesebb dolga ez lenne, a belváros szívében egy a puliforma ebbel és egy kecskével járt-kelt. Aztán bementek egy házba.

Elképedek, mire a lány invitál, megmutatja szívesen, hol van a kecske, nehogy azt gondoljam, elmentek nála hazulról.

Szóval megyünk kecskét nézni. Én, a lány és egy szekrényméretű fekete dog. Egy szál melegítőben, szakadó esőben, a belváros közepén.

És tényleg, a kecske egy első emeleti folyosóról nézeget, láthatóan vidáman. Őt nem zavarja a zuhé. Észrevesz bennünket, megemeli szarvát, a vaskorlát mögül kukucskál, meg se mekken. A gazdáját is látjuk, valakivel egy ablakon át beszélget. De hol a kutya?

Pár perc, már a szomszédban lakó ismerősnek mutatom a kecskét, a lány és a dog odébbálltak. A házigazdám legyint, igen, többször látták már ezt a hajléktalan ( vagy csak „-forma”) férfit a két állattal a Fő téren flangálni. Állítólag hármasban élnek a parkerdőben, és néha bejönnek, hogy embereket lássanak a belvárosban…

6 thoughts on “Kecske sétafikál pórázon – Szhelyi szürreál”

  1. többször láttam már én is a gazdája által csak “Petinek” nevezett jószágot, bár azt hittem csak vizionálok. ezen bizonyító erejű poszttal beigazolódni látszik hogy mégsem vagyok tökhülye.

  2. Akkor hát én sem álmodtam,…. az Óperint utcában engedtem át őket a zebrán… Zebra, kecske, kutya… jah, forraltboros időszak van, gondoltam eddig! :-)

  3. AKI LÁTJA A KECSKÉT KÉREM JELEMEZELE HOGY NÉZETKI MIJEN SZINÜ MERT A KISFIAMNAK VETÜNK EGY KECSKÉT ÉS ELOPTÁK PORÁZAL EGYÜT ÉS SAJNOS A KISFIAM MAINAPIG KERESI A KECSKÉJÉT ÉS NEM TUDJA ELFELEJTENI FEJELENTÉST IS TETÜNK ÉS SAJNOS A RENDÖRSÉG NEM TUDOT BENE SEGITENI . SEGITSÉGÜKET ELÖREIS KÖSZÖNÖM .

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.