Mézes-szójaszószos sült lazac – Még receptajánlat Szentestére

Karácsonyi főétel kevesebb, mint fél óra alatt?  IGEN. Tégy fel egy bögre rizst főni és mire elkészül addigra már tálalni is tudod mellé a lazaccsíkokat. Garantált a siker és az éjszaka is kellemesebben telik egy ilyen könnyed vacsora elfogyasztása után. – Karácsonyi  felhívásunkra még nem késő, te is küldhetsz egy kreatív receptet!

Receptért klikk tovább!
Hozzávalók:1 apróra vágott hagyma
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet
1 ek méz
1 tk apróra vágott vagy reszelt gyömbér
fél kiló lazac megtisztítva, 3 centis csíkokra vágva
1 tk pirított szezámmag.
Összekeverem az első 5 hozzávalót, úgy, hogy a méz is jól elvegyüljön. Zárható zacskóba teszem a halszeleteket és leöntöm kb 3 evőkanálnyi páccal. Lezárom, összelötykölöm és hűtőbe teszem 15 percre. A maradék szószt félreteszem.
Bekapcsolom a grillt a sütőben. Kiolajozott tepsibe teszem a lazacot, bőrére fektetve és 10-15 centi távolságra teszem a grill hőjétől. Kb 6-10 perc szükséges, amíg átsül. Eközben a szezámmagot alacsony hőfokon, állandó kevergetés mellett pirítom, amíg világos barna nem lesz,  kb 2-4 percig.
Amikor elkészült a hal, meglocsolom a maradék páccal és megszórom a pirított szezámmaggal.
Köretnek szinte bármit kínálhatunk hozzá. Finom rizzsel és sült zöldségekkel, burgonyával vagy akár rizstésztával is.