Közeli helyeken – Szentkút, Gencsapáti

Itt az újabb felfedezni való a közelben:  Gencsapátiban a Szentkút forrást és kápolnát ajánlom.

Aki nagyon kényelmes, autóval egészen 200 méterre megközelítheti a célt, az edzettebbek rakják le a falu főutcáján (Hunyadi út) az autójukat, és a tábla által mutatott irányba (Szombathely felől balra) kanyarodjanak be. Az aszfaltos út hamar murvásra vált, kertészetek és eperföldek mellett sétálhatunk el a hatalmas fák között megbúvó Fájdalmas Szűz kápolnáig, amelyet egy házaspár emeltetett hálából, mivel világtalan gyermekük visszanyerte látását a domb aljában fakadó forrás vizétől.

Régóta híres búcsújáróhelyről és kedvelt zarándokútról van tehát szó, kevésbé turista-barát kirándulóhelyről. Tűzrakó helyet ne is keressünk, együk meg az otthonról hozott elemózsiát, de a szemetet vigyük haza, mert hulladéktárolóban sem bővelkednek.

 

A hely szelleme, a madárcsicsergés és nyugalom azonban bőven megér az életünkből pár órát, hogy megismerjük ezt az igazán közeli és szép helyet!

 

2 hozzászólás “Közeli helyeken – Szentkút, Gencsapáti” bejegyzéshez

  1. Május első vasárnapjától szeptember végéig szombaton 19órakor a Község plébánosa szentmisét tart a Szentkúton, rossz idő eseténa kápolnában.

  2. Hát annyit hozzá fűznék, hogy már bőven található kuka, nagyon impozáns információs táblákat helyezett ki a helyi önkormányzat. Tény, hogy büfé nincsen és a környezet jellegéből adódóan én sem tudom hol lenne érdemes tűzrakóhelyet kirakni. Bár már volt rá példa, csak ügyesen kell keresni. Azért, majdnem jó a cikk.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.