Ez vár ránk negyven napig?

Halmozottan hátrányos napnak nézünk elébe,  péntek 13-a van, ráadásul a népi jóslat szerint: ha ma dörög  és villámlik, akkor ez lesz a jellemző időjárás az elkövetkezendő 40 napra.Szép kis jóslat, persze örülünk meg minden, hogy a gatyarohasztó kánikulának vége, dehogy a délelőttben Szombathelyen 18 fok van? Ez vár ránk negyven napig? Azért ez túlzás, nem? Pláne, hogy az egyik közeli hipermarketben akciós nagymedencét kínálnak. Most megvegyem, vagy felesleges pénzkidobás? Persze gyúrhatunk a vénasszonyok nyarára… (Figyeljük, szigorúan negyven nap múlva jelentkezünk, beválik-e népi jóslat?)

Amúgy, jut eszembe a péntekről, eleink úgy hitték, hogy a pénteken (pláne ilyen baljóslatú napon, mint 13-án) kezdett munkában nincs szerencse vagy köszönet. A  néphagyományunk szerint ez egy úgynevezett “dologtiltó nap” volt.

 

2 hozzászólás “Ez vár ránk negyven napig?” bejegyzéshez

  1. Nagyon köszönjük ezt a remek írást! Ezért érdemes blogot írni.
    Nulla tartalom és nulla fogalmazás, gratula.

    1. Ez egy blog. A blog alapvetően semmiféle formai vagy tartalmi megkötéssel nem rendelkeznek. Tök lényegtelen, hogy van e tartalom és milyen a megfogalmazás. Ez a blog, mint a blogok zöme NEM szépírás versenyre készül. Természetesen a véleményed elmondhatod, de ha nem tetszik minek olvasod? Ez kb. olyan, hogy például engem nem érdekel a foci, nem is megyek meccsre. ;)

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.