Segítség, gyík mászik a hálószoba falán!

Előre is elnézést a rossz minőségű képért, de amikor ez a  gyíkszerű élőlény feltűnt a hálószobánk sarkában, és pók módjára kepesztetett felfelé, hirtelen nem tudtam eldönteni, visítsak, a mobilomhoz kapjak, vagy rohanjak seprűért-lapátért.  Egyszerre próbálkoztam mindennel:  így lett értékelhetetlen ez a fotó. De kíváncsian várom: hátha így is valaki be tudja azonosítani: mivel volt dolgom…

Mindenesetre ez a gyík egy terminátor. Két hete a macska cipelte be a konyhába. Leesett farokkal küzdött az életéért. Míg leszedtem róla a macskát, fürgén elillant a konyhaszekrény mögé. Hiába próbálkoztam seprűnyéllel, porszívóval, sehol se találtam.

Mi tehettem? Vajon létezik a hipermarketekben gyíkfogó?

Éjszakára tárva nyitva hagytam minden, gondolva, csak éhes lesz, kimászik a kertbe, felszívódik, vagy testnedv-nyomokat hagyva a padlón valahol csak megtalálom a tetemét.

De nem, a gyík eltűnt. (Utánakerestem a neten: megnyugodtam, nagy baj nem lehet, nem szerepelhetek a betolakodó étlapján:-) Sőt még hasznos is lehet, hogy rovarokra vadászik, így szúnyogra és legyekre.)

Aztán el is feledkeztem róla.

Mígnem tegnap egyszer csak megindult valami a falon. És nem pók volt…

Visítottam, közben fotóztam, rohantam seprűért-lapátért, dunsztos üvegért, és VÉGRE elfogtuk. Meg nem főztük, inkább kiengedtük a kertbe. De kész csoda: hogy volt képes regenerálódni? Na ezt csináljuk utána!

Most meg keresgélhetem a neten, mivel is volt dolgom: egy gekkóval? Vagy homoki, fürge, zöld, esetleg pannon gyíkkal (nem, az kizárt)?  Azok is képesek falon mászni?

Várom a tippeket…