Segítség, gyík mászik a hálószoba falán!

Előre is elnézést a rossz minőségű képért, de amikor ez a  gyíkszerű élőlény feltűnt a hálószobánk sarkában, és pók módjára kepesztetett felfelé, hirtelen nem tudtam eldönteni, visítsak, a mobilomhoz kapjak, vagy rohanjak seprűért-lapátért.  Egyszerre próbálkoztam mindennel:  így lett értékelhetetlen ez a fotó. De kíváncsian várom: hátha így is valaki be tudja azonosítani: mivel volt dolgom…

Mindenesetre ez a gyík egy terminátor. Két hete a macska cipelte be a konyhába. Leesett farokkal küzdött az életéért. Míg leszedtem róla a macskát, fürgén elillant a konyhaszekrény mögé. Hiába próbálkoztam seprűnyéllel, porszívóval, sehol se találtam.

Mi tehettem? Vajon létezik a hipermarketekben gyíkfogó?

Éjszakára tárva nyitva hagytam minden, gondolva, csak éhes lesz, kimászik a kertbe, felszívódik, vagy testnedv-nyomokat hagyva a padlón valahol csak megtalálom a tetemét.

De nem, a gyík eltűnt. (Utánakerestem a neten: megnyugodtam, nagy baj nem lehet, nem szerepelhetek a betolakodó étlapján:-) Sőt még hasznos is lehet, hogy rovarokra vadászik, így szúnyogra és legyekre.)

Aztán el is feledkeztem róla.

Mígnem tegnap egyszer csak megindult valami a falon. És nem pók volt…

Visítottam, közben fotóztam, rohantam seprűért-lapátért, dunsztos üvegért, és VÉGRE elfogtuk. Meg nem főztük, inkább kiengedtük a kertbe. De kész csoda: hogy volt képes regenerálódni? Na ezt csináljuk utána!

Most meg keresgélhetem a neten, mivel is volt dolgom: egy gekkóval? Vagy homoki, fürge, zöld, esetleg pannon gyíkkal (nem, az kizárt)?  Azok is képesek falon mászni?

Várom a tippeket…

3 hozzászólás “Segítség, gyík mászik a hálószoba falán!” bejegyzéshez

 1. Ez egy sima gyik, es jo dagadt! :) A farkuk ujra no pick-pack, es persze h masznak falon. A gekko nem ilyen, annak az ujjai sokkal dundibbak, olyan mint ha tapadokorongok lennenek a vegen.
  Meg kell fogni, ha a farkanal fogva probalod, az ujra letorhet neki, huzz kesztyut es siman markold meg. (a kesztyut azert ajanlom mert neha harapnak, nekem mar csungott az ujjamon gyik :)

 2. Gratulálok Szilvia -Ön felismert egy Gyikot! Valja be biztos rá Googlizot, vagy volt segítsége? Felezőt is elhasználta..?
  Miután beazonosította hogy nem egy Dinosaurus támadt fel a fenyőfa gyantából, nem lepődött meg?
  Ön biztos egy Űrlény , vagy elrabolták gyerekkorában hogy nem Ezen a Bolygón Nőtt fel az biztos..
  Macskára kérem ne bízza, mert nem ismerné fel a macskát úgyse!
  3-4 réteg gumikesztyű min. szükséges, mert a gyík testnedvei nagyon veszélyesek.
  De megfogni nem is kell egyébként, teljesen felesleges, mert a szobában való körberohanásra Teleportálnak a szobán kívülre..
  Kérem, ha esetleg a jövőben felismer egy olyan kis izét, ne írjon, hanem sírjon, mert én sírva fakadtam Magán.

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.