Mindennek oka a türkizkék körömlakk

Ami nem csak az én ujjaimra, hanem a még hároméves, de már echte NŐ kislányom két legkisebb körmére is felkerült. Mert nélküle nem lehet szépítkezni, ő is ott van, kérdez, válaszol, pillarebegtet, pingálja, cicomázza magát. Persze, az egészséges szinten. Bájos, kedves, szerethető.Viszont ezt nem mindenki érzi így. A gyerekek általában nem. Miért gondolnák azt egy másik gyerekről, hogy édes?? Sőt. A nagyobb lányok az oviban épp ellenkezőleg viselkedtek: kinevették én az én Kisnőmet. Konkrétan a türkizkék körömlakkot az apró kezecskéin. Mert nekik nem tetszett.

Ezzel nem is lenne probléma, egyéni a megítélés – nekem bejön, nekik nem, rendben. A feszülés a sztoriban az, hogy ezt a Legkisebb nehezen kezeli. Éjszaka álmában felriadt, sírt… Akkor is sírt, amikor már magához tért. Zokogott. Majdnem egy órán keresztül. Hüppögve tört elő belőle a keserűség, hogy őt kinevették a nagyok.

Pedig ő be akar vágódni, hiszen még csak három hete ovis, ő imponálni akar, mert a nagyok az irányadóak. Nagyon megsajnáltam. Megvédeném, de nem tehetem: látnia kell a világ kegyetlen oldalát is. És neki ez a történés erről szól. És egyre több lesz.

Meddig adjak neki biztonságos burkot? Meddig mehetek el? Be kell egyáltalán avatkoznom?

Más anya ezt hogy csinálja….?

– by csak2slukk –

6 hozzászólás “Mindennek oka a türkizkék körömlakk” bejegyzéshez

  1. szia
    szerintem egyszerűen csak magyarázd el a kislányodnak hogy igen, vannak olyan emberek akiknek ez nem tetszik. És sajna vannak olyan emberek, akik nemtetszésüket bántón fejezik ki. És ez mindig is így lesz. Csak arra koncentráljon hogy neki mi tetszik és ő hogyan érzi magát jól. És dicsérd meg a körmét, hogy a Te véleményed a fontos , mert Te szereted őt. És bizony Neked tetszik. Szerintem megérti. és ha sokszor hallja, meg is jegyzi. Sok sikert!

  2. Egyetértek Kokóval, minek kifesteni egy 3 éves körmét??? Legközelebb fesd is is ki…. és már mehet is a szépségversenyre….

  3. nem találta sehol. Az óvónők végül rájöttek: Dani már reggel sem hozta a mackóját, különben rendben ott lett volna a szekrényében Tibi.És hogy hol volt eközben Tibi mackó?

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.