Ombre lettem!

Nem tévedés, jól írtam. Bár a spanyol hombre kiejtve pont olyan, mint a francia ombre, teljesen mást jelent. Előbbi embert, utóbbi árnyékot. A divat világába a kifejezést a hollywoodi sztárok hairstylistjai, vagyis fodrászai hozták be.
Honnan tudom mindezt? Az egész úgy kezdődött, hogy a januári Joy-ban láttam egy Jeccica Alba fotót, amin színátmenetes frizurát viselt. Hónapokig dédelgettem, mire vettem a bátorságot, és a fodrászom elé álltam: Ilyet szeretnék. Mire ő: Ah, szóval te is ombre akarsz lenni! Elképzelésem sem volt, hogy miről beszél, így aztán a kíváncsiságom nem hagyott nyugodni. Google-re fel, és máris okosabb lettem.

haj0

A hajdivatban az ombre árnyékolást, különböző árnyalatok használatát jelenti, ami több szín felvitelével érhető el. Jellemzően hosszú hajon alkalmazzák, ahol akár 4-5 szín is elfér. A frizura akkor mutat jól, ha a színek telítettsége fokozatosan változik, a sötéttől a világosig, a hajvégek felé haladva. Az elmosódott hatás eléréséhez profi segítsége kell. Én Timire bíztam magam, és most sem bántam meg. A hajtő megőrizte az eredeti hajszínemet, ezáltal védve a fejbőröm a vegyszerektől. A többi részre profi mozdulatokkal két kiválasztott szín került. A hatás hasonlatos az itt bemutatott fotókhoz. Ki-ki döntse el saját maga, az egyszínű, vagy az ombre haj tetszik neki. Jessica Alba hosszú és rövid hajon is kipróbálta. Igaz, hogy a rövid hajon csak 2-3 árnyalat fér el, azonban az ombre életérzés így is garantált.

haj1

Jessica Alba nem az egyetlen, aki a hollywoodi sztárok közül ombre lett. Az elsők között volt Drew Barrymore, akit már 2010-ben láthattunk ilyen hajjal, csak akkor még nem tudtuk, hogy ez az ombre. A színésznő eredeti hajára már nem is nagyon emlékszik valaki. Láttuk őt fekete, vörös, szőke és barna hajkoronával. Nem véletlenül választhatta ezt a hajkímélő módszert. A gyakori színváltogatás viseltessé tette a hajszálait. A hatás szerencsére hosszú távon fennmarad, nem szükséges háromhetente újrafestetni.

haj2

Jennifer Lopez sem maradt ki a jóból. Neki különösen jól áll az ombre. Kiemeli barna tekintetét, mégis ragyogó, világos frizurát ad neki, amit megszoktunk tőle.

haj3

Kate Beckinsale, akit az Underworld harcos vámpírjaként zord külsővel, sötét hajjal láthattunk, teljesen új külsőt kapott az ombre után. Ha anno így jelent volna meg a castingon, bizonyára nem ő kapja Selena szerepét. Jobban el tudnám őt képzelni egy romantikus vígjátékban, mint ahogy a Távkapcsban mutatkozott.

haj4

Ashley Tisdale is megunta csúnyán lenőtt haját, és ombre-ra váltott, ami lássuk be, nagyon jól áll neki. Annyira megkedvelte a technikát, hogy azóta már eredeti, barna haján is kipróbálta, hogyan mutat.

haj5

Jeccica Bielnek is jót tett az ombre. Talán eddig úgy tűnt, az ombre csak hullámos hajon mutat jól, de Justin Timberlake választottjának frizurája arra példa, hogy a színátmenetes festés egyenes hajon is feltűnően szép.

haj6

Penelopé Cruz különleges alkalomra tartogatta az árnyékolási technikát. 2011 áprilisában kapta meg saját csillagját a Hollywood Boulevard kövén. Johnny Depp ölelésének hála színátmenetes haját hátulról is megcsodálhatjuk.

haj7

A magyar sztárok sem maradhattak ki a sorból. A hazai celebvilágban a Megasztáros Nagy Adrienn az elsők között volt, aki ombre lett, és azóta is büszkén viseli.

haj9

Muri Enikőnek az eredeti barna haja, és az ombre is jól áll. Frizuráján jól látszik, hogy profira bízta az átalakulást, a fokozatos színátmenet pont olyan, amilyennek lennie kell. A külföldi sztárok is megirigyelhetnék. Egyedül azt sajnálom, hogy a frufrujától megvált. Egy évvel ezelőtt még az ő fotóját vittem a fodrászomhoz, és pont olyan frufrut kértem, amilyen neki volt. Timi azt is megoldotta.

haj8

Most következzenek a fotók azokról, akiknek nem áll jól az ombre. Mert bizony ilyen is van.
Selene Gomez például a feltűnő, és gyönyörű színésznőből a szomszéd lánnyá változott. Így is szép, ám sztáros külseje odalett. A divat követőjéből így lett a divat áldozata.

haj10

Kedvencem, Sandra Bullock az a színésznő, akinek minden jól áll. Barna, szőke, rövid, hosszú, egyenes, hullámos. Ez az ombre mégsem volt számára jó választás. A hajtő és a hajvég két színe között túl nagy a kontraszt.

haj11

Tóth Gabi, akit egyedi hangja, folyton megújuló külseje és provokatív stílusa miatt méltán nevezhetünk a magyar Madonnának, sem döntött jól. Ezzel az ombre-val, ahol ráadásul túl éles a színváltás, mintha nem is ő lenne.

haj12

A végére hagytam az ászok ászát, divatikont, aki mindig úgy lép az utcára, mintha egy divatmagazinból lépett volna elő. Ombre téren neki sikerül a legharmonikusabb színhatást bemutatnia. Sarah Jessica Parker barna, szőke és ombre hajjal is ragyogó, nekem mégis utóbbival, a középső képen tetszik a legjobban. Persze az is lehet, hogy csak az aktuális hajszínem, és az ombre életérzés miatt gondolom így. Kedves Olvasó, neked tetszik az ombre? Mi a véleményed? Kipróbáltad már, vagy kipróbálnád valamikor?

haj13

Good bye brown, bye bye blonde, ‘ola ‘ombre!