Egy gyors ebéd: csirkemájas mazsolás rizs

majas rizs copy

A karácsonyi menü részeként baconbe göngyölt csirkemájat terveztem aszalt szilvával. Nem nagy kunszt összedobni, de valahogy mégis elmaradt. Tegnap előkaptam a májat a fagyasztóból és gyors egytálétel készült belőle. Az eredeti recept szerint ez egy rizottó, de kinek van ideje a tűzhely mellett álldogálni fél órát, hogy szép lassan adagolja a rizshez a folyadékot??? Tudom, hogy enélkül nem lesz olyan krémes és lágy a végeredmény, de én mégis az egyszerűbb és gyorsabb megoldást választottam a tegnapi ebéd elkészítésekor.

Hozzávalók:
1 közepes fej hagyma
kevés kókuszolaj vagy vaj
30 deka csirkemáj
1 db hámozott alma (opcionális)
1,5 csésze rizs (1 csésze=2,5 dl)
1 db bio zöldségleves kocka
1 marék mazsola (vagy más aszalt gyümölcs)
fenyőmag (opcionális)
petrezselyem

A hagymát apróra vágtam, és kevés kókuszolajon megdinszteltem, majd hozzáadtam a kis darabokra vágott máj és alma darabokat. Pár percig pirítottam, majd kétszeres vízzel felöntöttem és felforraltam. Belemorzsoltam a leveskockát és takarék lángon, lefedve puhára főztem.

Amikor már szinte az összes vizet magába szívta a rizs, akkor hozzákevertem a mazsolát. Kivételesen most  aszaltszilva (kis darabokra vágva) és vörösáfonya is került bele. A fenyőmagot és az apróra vágott petrezselymet a legvégén adtam hozzá. Akár reszelt sajttal is megszórható.