Így lásd magad szépnek és szexinek, gyerekkel is!

Forrás: beautifulbodyproje
Beautiful body project

Melyik anya nem élte át?! Amikor a születés csodája után egyszer csak rád szakadnak a hétköznapok, és amikor két szoptatás közt ráállsz a mérlegre (ha mersz), vagy csak belenézel a tükörbe, és nem akarsz hinni a szemednek. Hiába a lótás-futás, nem szaladnak lefelé a kilók, nem jönnek rád a régi cuccok, a hasad meg úgy néz ki, mint egy kiürült liszteszsák. Nem feszül már úgy a comb, nincs az a torna vagy csodakrém, ami ledolgozná róla a terhességi csíkokat.

A média tömi a fejed a butácska sztárokkal, akik szülés után két órával már visszanyerték kockásra gyúrt (vagy photoshopolt) alakjukat. Te meg csak irigykedni tudsz, miközben próbálsz nem haragudni magadra… Nem kell, hogy bűntudatod legyen! Szeresd a tested, úgy ahogy van, szülés után is! – üzeni Jade Beall, aki magát terápiás fotósként aposztrofálja. Mert a képeivel segíteni akar.

Öngyűlölet helyett szeresd a tested, lásd magad szépnek, anyaként is!

Jade Beall, a masszőrből lett terapeuta, miután 2012-ben megszületett a kisfia, rátalált a témára, ami egyben szenvedélye is lett: fekete- fehér fotókon mutatja meg azt, milyen a valóságos női test, miután túl van a gyermekáldáson. Azt bizonyítja a nőknek (csak nekik?), hogy láthatják magukat szépnek megereszkedett hassal, terhességi csíkokkal is. Fotóit gyógyszerként ajánlja, mindazoknak, akiknek fogytán az önbizalmuk, akik gyűlölik a testüket. Hogy a kismamák a fotók láttán megszabadulhassanak végre attól a nyomástól, hogy miközben tanulják az anyaságot és folyton kialvatlanok, kényszeresen azzal gyötörjék magukat: hogy muszáj minél gyorsabban visszaváltozniuk.

A terápiás fotós munkája azonban ennél sokkal színesebb, ahogy honlapján írja: „Keresem az anyákat, a rák túlélőit, az idősebb nőket, a nagyobb vagy kisebb nőket: minden olyan nőt, aki azt akarja, hogy ünnepelt legyen, és ünnepelni szeretné magát.”

Arra törekszik, hogy a képek szépsége által ösztönözze a gyógyulást, legyen szó betegségről, vagy bármilyen traumáról, hogy a fotók által ügyfelei újra megszeressék önmagukat, és elhagyják félelmeiket.

A Beautiful Body projekt-ből könyv is született, amely 100-nál több fekete-fehér fényképet tartalmaz. Minden ábrázolást egy személyes kis történet vagy vers kísér.

 

http://www.aForrás: beautifulbodyproject.com/

beall3

 

a-beautiful-body-jade-beall-photographs-mother-postnatal-beautiful-bodies-31

jade-beall-photography

 1

a-beautiful-body-jade-beall-photographs-mother-postnatal-beautiful-bodies-cover

_JTB7388-2

JTB1356

(A képek forrása: http://www.jadebeall.com)

További  képekért és a sztoriért ide kattints!