Banálisan zseniális ötlet: itt az ehető kávéscsésze

Sardi-edible-coffee-cup_1-e1343934489381

A fröccsöntött műanyag vagy a papír kávéscsésze helyett itt az okö-barát megoldás, amelyet sem eldobni, sem mosogatni nem kell. Kortyolod a feketét, és közben, mintha fagyitölcsér lenne,  körbe-körbe  rághatod a szélét. Egy potom egyszerű ötlet, amely egyesíti a kávézás és a sütizés örömét. Hogy miért nem nekünk jutott eszünkbe…?! 

Te megennéd a venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi feketével teli csészét?

A kávéscsésze belseje állítólag speciális porcukor réteggel van borítva, amely nem csak édesítőszerként, hanem szigetelő és vízálló rétegként is funkcionál.  A csésze legfőbb erénye pedig az, hogy amellett, hogy finom, csökkenti a papír- és műanyaghulladék mennyiségét, mérsékeli a vízfogyasztást is. Ez az egyszerű és nagyszerű dizájn-termék egy venezuelai tervező, Enrique Luis Sardi munkája, aki világszerte minden versenyen tarol, több száz díjat söpört be az ökológia, a marketing, az üzleti stratégia és a design területén.

(Forrás: http://inhabitat.com/)

5 hozzászólás “Banálisan zseniális ötlet: itt az ehető kávéscsésze” bejegyzéshez

    1. Mit csinálsz az inzulintól? :O Dagadsz? (Gondolom ez akart lenni?!) Na nehogy már!! Azért ha valaki nem ért hozzá, legalább ne kommentáljon kérem. Az inzulintól nem dagad senki, a cukrok sejtekhez szállítását serkenti, ezáltal csökkenti a vércukorszintet. És igen, a kávé von el ugyan vizet, de ez csak egy kis vizelettöbbletet jelent. Nem egy de nem is két ember itta már cukorral a kávét, és na lám, nem volt mindegyik tök hülye. Sőt…

    2. Kedves Aranka, Te valami csuda egy pozitív teremtménye lehetsz Istennek. Szerintem akad már így is pár millió ember a Földön,aki cukorral issza a kávét,és még csak nem is vagyunk mind hülyék, sem dagadtak (vagy írjam inkább, hogy dagaTtak?) További szép estét Neked, szerintem még mérgelődj kicsit azokon is, akik cukrot tesznek a teájukba, érdemes!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.