Így sokkold a kismamákat: itt a terhességi súlykalkulátor!

jade-beall-photographyHirdetik a Facebookon, mint valami nagy szenzációt, hogy a terhesség kilenc-tíz hónapjában eztán folyamatosan lekövethetjük, hogy ideális mértékben hízunk-e vagy sem.  Mert itt a terhességi súlykalkulátor!

Tényleg muszáj ezt?

Kalkulációval sokkolni a kismamákat? Mert ha túl sokat hízol, az a baj, ha keveset hízol, az a baj,  az ideális meg ugye elég ritkán jön össze. Nem elég így is a para? A sok védőnői mérés és nőgyógyászati vizsgálat, a stressz, hogy vajon hogy lesz, és elég jó anyák leszünk-e? Kijövünk-e a Gyed-ből? Most eztán a kismamák naponta kalkulációval méricskélhetik, a pocaklakó méretéhez képest túl sokat vagy keveset híztak?

Én, amikor várandós voltam  plusz harminc kilónál szálltam ki, úgy a 36. hét környékén, onnantól kezdve már nem voltam hajlandó ráállni a mérlegre. Minek? Mit mutatott volna nekem ez a kalkulátor? Mindkét gyerekemmel legalább ennyit híztam. Na jó, vizesedtem is. A szülés után egy héttel mínusz 15 kg-nál tartottam. Utána fél évvel plusz 5-10 kiló maradt rajtam, 4-5 évvel később már csak pár kiló, az is lustaságból, meg mert szeretem a csokit, és néha a nasit:)

És akkor mi van?