Öt aranyszabály, mielőtt az ételhez bort választunk

13_cuvee_13

Sokszor a nagy melegben nem könnyű eldönteni, mit is együnk, de ennél még nehezebb kitalálni, milyen bort igyunk a kiválasztott ételhez. Legyen szó levesekről, főételekről vagy desszertről, vöröset, rozét  vagy fehéret, milyen fajtát válasszunk? Ebben segít a Bujdosó borpárosítások térképe, ami kinyomtatva akár tányéralátétnek is használható, és nem utolsó sorban áttanulmányozva felvághatunk vele barátaink előtt.

  • Tévhit az, hogy vörös húsokhoz vörösbort, fehér húsokhoz pedig fehérbort kell inni
  • Az egyszerűbb, kevésbé fűszerezett ételekhez fogyasszunk fehérbort!
  • A zsírosabb, nehezebb ételek mellé erősebb fehérborok vagy testes vörösborok dukálnak.
  • Fűszeres ételhez fűszeres bor illik.
  • A gyümölcsök és sütemények desszertbor után kiáltanak.

Bujdoso_infografika