Így csinálj pikk-pakk a levendulának díszdobozt

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, néha nagyon elkap az alkotásvágy. Olyankor gyorsan-gyorsan össze kell hoznom valamit, amit aztán később jó érzéssel nézegethetek, sőőőt használhatok. Na, nem kell nagy dolgokra gondolni, most is egy ilyet osztok meg veletek.

Nem szeretek kidobni semmi használhatónak tűnőt, mert mindig kiderül, hogy pont az kellett volna valamihez, amitől két héttel előtte szabadultam meg. Így aztán van alkotós dobozom (több is!), amibe beleszórok minden szóba jöhető alapanyagot: üres konzervdobozt, ósdi anyagot, fél pár zoknit, zsákvásznat, maradék szalagokat, stb. (Jó, elismerem, családi házban ez könnyebb, mint egy kis lakásban.)

Délután kiszedegettem, amit gondoltam:

SAM_4146

A konzervdobozokat fehérre festettem (akril vagy olajfesték jó hozzá), valamint egy szép deszkalapot is – és száradni hagytam. Ezután a – kissé már divatjamúlt – horgolt terítőcskéket ráragasztottam a dobozokra (legegyszerűbb ragasztópisztollyal) úgy, hogy a belsejébe is jutott – így eltakarjuk az esetleges festékfoltokat. :)

SAM_4147

Beleillő kis üvegeket kerestem, majd a színes szalagokat is felerősítettem. A lefestett deszkalapot kissé megcsiszoltam, hogy régies kinézetet kapjon. Egy kis darab zsákvásznat ragasztottam rá, majd egy kis terítőt is. Erre raktam a feldíszített dobozokat, amik innentől funkcionálhatnak vázaként, mécsestartóként, esetleg evőeszköztartóként a teraszon elköltendő étkezéseknél, de még millió mást is tarthatunk benne. Más stílusban is el tudom képzelni, ha elkészítitek, töltsétek fel blogunk Facebook-oldalára! :)
SAM_4151

SAM_4149

Szerző: BarkácsJUci