Díszítsünk karácsonyi pizzát!

Stresszes szokott lenni ez a 24-e…. takarítás, rendrakás, karácsonyi vacsora, utolsó pillanatos bevásárlás, fa állítás, díszítés stb. Az aznapi ebére már nem is nagyon jut idő. Lefogadom, hogy sokan esznek valami gyors hideget, omlettet.
Tavalyi hasonló rohanásban úgy döntöttem, hogy a szokásos pizzát dobom össze ebédre, ám a feltéteknél gondoltam egyet és egy kis karácsonyi hangulatot vittem a tetejére :)

karipizza

Hozzávalók:
1 csésze teljes kiőrlésű tönköly liszt
1 csésze fehér tönköly liszt
1 tk só
1 csésze langyos víz
1 ek olívaolaj
1 csomag élesztő
pár csepp méz

Feltét:
1 fél doboz paradicsomszósz + bazsalikom, só, bors, kevés méz,
Spenótlevél
Olívabogyó
Lilahagyma
Sonka
Piros kaliforniai paprika
Cukkini
Feta sajt

A hozzávalókat egy tálban összekeverem, majd néhány percig gyúrom. Egy tálba teszem, letakarom és pihenni hagyom, amíg előkészítem a feltétet.

A paradicsomszószt kis edénybe teszem és felmelegítem, majd fűszerezem.

A többi feltét ízlés és fantázia kérdése. Nekem akkor éppen ez volt otthon.

A tésztát kiolajozott vagy sütőpapírral fedett tepsibe nyújtom, megkenem a paradicsomszósszal, elrendezem rajta a feltétet és 205 fokos hőlégkeveréses sütőben kb 10 percig sütöm.

Boldog karácsonyt!