Mert szezonja van – így készíts sárgabarackos gombócot (fázisfotókkal)

A zöldségesnél helyes, kis sárgabarackokat kaptam, és ahogy megláttam, kedvet kaptam egy jó sárgabarackos gombócra. Nem is sokat kellett várnia a gyümölcsöknek, aznap a vacsoraasztalra kerültek.

DSCN22441-500x375

Hozzávalók a gombóc tésztájához:
kb. 1 kg burgonya
2 tojás
100 gramm vaj (nálunk laktózmentes)
350 gramm búzaliszt (nálunk teljes kiőrlésű)

A töltelékhez:
20 db apró szemű sárgabarack
fahéj

A hempergetéshez:
4 evőkanál olaj
100 gramm őrölt mandula

A tálaláshoz:
sárgabarack lekvár

Elkészítés:

A burgonyát megmosom, meghámozom.

DSCN2227[1]

Felkockázom.

DSCN2228[1]

Megfőzöm.

DSCN2232[1]

Összetöröm, majd hűlni hagyom.

DSCN2237[1]

A sárgabarackokat megmosom, kimagozom.

DSCN2244[1]

Fahéjjal megszórom.

DSCN2247[1]

A kihűlt burgonyához teszem a tojásokat és a vajat.

DSCN2249

Fokozatosan teszem hozzá a lisztet. A burgonya víztartalmától függ a szükséges mennyiség.

DSCN2250

Kézzel formázható állagúra gyúrom a tésztát.

DSCN2253

Vizet forralok.
Közben a tészta és a gyümölcsök egyesítéséből gombócokat formázok.

DSCN2258

Az olajat felhevítem, megpirítom benne a mandulát.

DSCN2264

A gombócokat belehelyezem a lobogva forró vízbe. Megvárom, míg a víz színéig emelkednek, és még 3-4 percet, és kiszedem a gombócokat egyenként.

DSCN2261

A gombócokat egymás mellé helyezem a mandulás serpenyőbe.

DSCN2268

Mikor mindegyik bent sorakozik, meghempergetem a gombócokat, míg egyenletesen mandulával bevontak lesznek.

DSCN2269

A gombócokat sárgabarack lekvárral tálalom.

DSCN2278

Jó étvágyat!

“Mert szezonja van – így készíts sárgabarackos gombócot (fázisfotókkal)” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.