Mert az vagy, amit teszel! – Jeges vizes vödrös helyett itt az újabb kihívás

must-be-happy
Van itt ez a kezdeményezés, amit már majdnem egy hónapja meghirdettek olyan ismert, közéleti emberek közreműködésével, mint például Harcsa Veronika dzsesszénekesnő, Barabás Évi riporter, Szervét Tibor színész… Hallottál róla? Csatlakozz  te is, vállalj valami olyat, ami nemcsak rád, hanem másokra is pozitív hatással van, és tedd meg mindennap egy hónapon át. Posztold mindezt a közösségi oldaladon, és buzdíts másokat is, hogy legyenek nyitottak a változásra. Mi tudjuk, hogy sikerülni fog!

A lényeg, hogy ne legyünk közömbösek a többi ember iránt, mutassuk ki segítőkészségünket, kedvességünket. Nyugodtan szólítsunk meg vadidegeneket, akár csak pár mondat erejéig. Ez így leírva elég egyszerűnek tűnik, azonban sok embertársunk van, akiknek nehéz megtenni az első lépéseket, hogy számukra ismeretlenekkel kommunikáljanak. Pedig nem ördöngösség, csak el kell kezdeni!

 

10172870_776195419072068_8504961225168065436_n
Én már csak tudom, hosszú évek óta űzöm ezt a „sportot”. :)
Jó 15 éve kezdődhetett, mikor valaki egyszer nekem – félig tréfásan – azt mondta: „jajj, te olyan negatív vagy!”… Ezen aztán elgondolkodtam egy idő után, és sajnos be kellett ismernem, hogy igaza volt annak, aki ezt megjegyezte. Akkor valami megfordult bennem és elhatároztam, hogy direkt figyelni fogok arra, hogy NE legyek negatív.
Onnantól mindig észrevetetem magammal a legkisebb pozitív dolgot is, ami szembejön. És ha tehetem, ezt másokkal is megosztom, hogy nekik is jobb legyen. Lehet, hogy hihetetlen, de működik! (Később aztán az életem nehéz szakaszba fordulásával ennek nagy hasznát vettem.) Nem kell nagy dolgokra gondolni: elég, ha megdicséred valakinek a felsőjét, mert jól megy a szeme színéhez; vagy a legmorcosabb pénztáros is rád mosolyog, ha „jó munkát” kívánsz neki; esetleg a boltban veled együtt sorban állótól megkérdezed, hogy hol vette a klassz szandálját; vagy a banki ügyintéző frissen manikűrözött körmét csodálod meg… Hazudni persze nem kell, mert akkor egyből hamis lesz a dolog, ha nem teszik a felső színe, vagy a szandál fazonja… De mindig – mondom MINDIG – lehet olyan dolgot találni, ami pozitív megerősítést adhat.
Én hiszem, hogy ettől jobb lesz a világ! Hajrá, hétköznapi hősök! :)
Itt bővebben is olvashatsz a kihívásról, ami mindenkinek más és más lehet: http://www.hosoktere.org/