Csak ez lehet az ősz legfinomabb krémlevese

A férjem a minap egy nagy sütőtökkel állított haza. Mivel a sütőben sült sütőtököt én nem szeretem, ezért leves készült belőle. Egy régi receptemet vettem elő hozzá, tejszínesen készítettem el.

Hozzávalók

1 db nagy, kb. 2,5 kg sütőtök
1 db vöröshagyma
olívaolaj
víz
2 dl tejszín
4 gerezd fokhagyma
fűszerek: só, bors, szerecsendió, gyömbér, petrezselyem
tökmag

Elkészítés

A sütőtököt megmostam, ketté vágtam, eltávolítottam belőle a magházat. Meghámoztam, és kis kockákra vágtam. Ez elég időigényes feladat volt.
A vöröshagymát megpucoltam, felaprítottam, és kevés olajon dinszteltem.
Hozzátettem a tököt, megforgattam benne, majd felöntöttem annyi vízzel, amennyi ellepte.
Magas hőfokon felforraltam, majd forrást követően alacsony hőfokon, fedő alatt 20 percig főztem.
Pürésítettem botmixerrel.
Hozzáöntöttem a tejszínt.
Ízesítettem a megpucolt, felaprított fokhagymával és a fűszerekkel.
Magas hőfokon felforraltam, majd lehúztam a tűzhelyről.
Egy serpenyőben megpirítottam hozzá a tökmagot.
Együtt tálaltam.

Jó étvágyat!

Íme, további két krémleves sütőtökből, ha egyéb receptet is ki:

Sült sütőtök krémleves

Sütőtökkrémleves whiskyvel grillezett tökmaggal