Ha unod a vasárnapi rántott húst, így is feldobhatod a pulykamellt!

Egy étteremben ettem először cékla és meggy kombójával készült húsételt. Ilyesmit a neten nem leltem fel, így magamra kellett hagyatkoznom, mikor úgy döntöttem, hasonlót itthon is feltálalok. Egy saját kreáció következik.

Hozzávalók

500 gramm pulykamell
750 gramm cékla
350 gramm meggybefőtt
2 db közepes fej vöröshagyma
olívaolaj
fűszerek ízlés szerint: só, feketebors, kakukkfű

Elkészítés

A céklát megpucoltam, kis kockákra vágtam.
A meggybefőttet leszűrtem.
A húst csíkokra vágtam.
A hagymát megpucoltam és csíkokra vágtam.
A céklát puhára főztem. Annyi vízzel felöntöttem, ami ellepte. Magas hőfokon forrásig hevítettem. Megsóztam. Alacsony hőfokon puhulásig főztem. Ez nekem 10 perc volt. A főzési idő függ a kockák méretétől.
Leszűrtem a cékla főzőlevét.
Egy wokban kevés olajon megpirítottam a húst. Félretettem.
Ugyanabban az edényben, kevés olajon, megpirítottam a hagymát.
Hozzátettem a céklát, a meggyet.
Felöntöttem egy kevés céklalével és meggylével.
Hozzátettem a húst.
Fűszereztem.
Öt percig együtt pároltam.
Barna rizzsel tálaltam.