Egy hétvége sem múlhat el édesség nélkül: tripla diótorta, gluténmentesen

Mivel szezonja van a friss diónak, férjem egy diós finomságot kért készíteni. Gondolkodtam, és az amfóra alapreceptemet felhasználva egy új receptet alkottam. A tripla diótorta nevet azért kapta, mert a tésztájában és a krémjében is tetemes mennyiségű dió van, valamint a díszítéséhez is diót használtam fel. Következzék a recept. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók

A tésztához
3 tojás
300 gramm alma
300 gramm banán
300 gramm őrölt dió
50 gramm mazsola

A krémhez
50 ml víz
100 gramm kókuszcukor
100 gramm őrölt dió
100 gramm vaj

A díszítéshez
8 db fél szem dió

Elkészítés

1. Az almákat megpucoltam, a banánt meghámoztam. Mindkettőt turmixgépben pépesítettem.

2. A sütőt 180 fokra előmelegítettem.

3. Sütésre 2 db, 17 cm-es szilikon tortaformát választottam. Ezeket egy tepsire helyeztem.

4. A tojásokat felütöttem, és a robotgép keverőjével habosodásig, kb. 3 percig kevertem.

5. A tojásokhoz öntöttem a pépesített almát és banánt, valamint a diót. A robotgép keverőjével a homogén állag eléréséig kevertem.

6. A tésztamasszához tettem a mazsolát, elkevertem benne.

7. A masszát kétfelé vettem, és a tortaformákba öntöttem. Tűpróbáig, 25 percig sütöttem, légkeveréses üzemmódban, 180 fokon. 10 percig hagytam hűlni a formákban, utána kivettem, és vártam a teljes kihűlésig.

8. A krémhez a cukrot a vízzel felfőztem egy kis lábasban. Hozzátettem a diót, majd a darabokra vágott vajat. Addig kevertem, míg elolvadt a vaj. Vártam teljes kihűlésig. A krémet áttettem egy műanyag tálba, és a robotgép keverőjével habosodásig, kb. 5 percig kevertem.

9. Összeállítottam a tortát. A krém felét az alsó tortalapra simítottam. Ráborítottam a másik tortalapot. Rásimítottam a krém másik felét. A diószemekkel díszítettem. Tálalás előtt 1 órán át hagytam dermedni a hűtőben.

Jó étvágyat!