Hétvégére a legtutibb nassolni való: morzsás almás pite

Férjem nagyon szereti az almás pitét. Hosszan kísérleteztem, hogy teljes kiőrlésű lisztből tudjak felmutatni egy egyszerű, de finom süteményt. Most ennek a receptjét teszem közzé.

Hozzávalók

25 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 csomag sütőpor
5 dkg nádcukor
csipet só
10 dkg vaj
2 db M-es méretű tojás
3 db alma
1 evőkanál fahéj

Elkészítés

A lisztet, sütőport, cukrot, sót összekeverem.
Elmorzsolom benne a vajat.
Hozzáteszem a tojásokat és egynemű masszát gyúrok a tésztából.
Két felé veszem a tésztát, az egyik legyen kicsit nagyobb.
A nagyobb tésztadarab kerül alulra.
Egy 22 cm átmérőjú, 2 cm magas szilikon pitesütő formát bélelek ki a nagyobb tésztadarabbal. A kezemmel egyenletesen szétoszlatom benne a tésztát, úgy hogy jusson a szélekre is.
Előmelegítem a sütőt 150 Celsius fokra.
Meghámozom és lereszelem az almákat.
Összekeverem a fahéjjal.
A reszelt almát a piteformába halmozom, egyenletesen szétterítem benne.
A kisebb tésztadarabot rámorzsolom a pite tetejére. Jusson mindenhova belőle.
A pitét beteszem a sütőbe, és 150 Celsius fokon sütöm 30 percig.
Várok kicsit, mielőtt tálalom. A piteformából egy tányérra átteszem a pitét.
Szeletelem, mint egy tortát.
Jó étvágyat!