Forralt borozzunk! A nagy klasszikus, kicsit megbolondítva

Nincs mit tenni, szezonja van a forralt bornak és természetesen ez is olyan, mint a lecsó, mindenkinek van egy tuti receptje. Mi is kipróbáltunk egyet, az állítólagos legklasszikusabbat variáltuk meg egy kicsit, és nem bántuk meg!

A neten fellelhető receptek közül van egy amit az igazi forralt bornak neveznek, citrommal, brandy-vel, naranccsal. Gondoltunk egy merészet és ez a receptet forgattuk ki egy kicsit, íme a mi variációnk:

10260001_10204076803098744_4232522549782518444_n

– 1 üveg száraz vörösbor

– 2 dl rum

– 2  közepes narancs

– 1 citrom

– 2 kis marék aszalt vörösáfonya

– 3 rúd egész fahéj

– 6 szem szegfűszeg

– 1 teáskanál frissen őrölt szerecsendió

– 1 dl méz

10169163_10204076802058718_3283257985151372949_n

 

Az eredeti recept szerint nem forraljuk, csak melegítjük, majd ezt követően bögrékben tároljuk. Nos, az igazság az, hogy egy icipicit sikerült felforralni, de így sem volt vele probléma. Aki kevésnek érzi a mézet, természetesen ízesítheti, mi nádcukrot ajánlunk hozzá!

 

10599715_10204076801618707_5936712368989128194_n