Gyermekkoromban nagyon szerettem azt a katonagombként ismert aprósüteményt, amit egy falatra meg lehetett enni. Az első sütemények közé tartozott, amit kamaszként magam is egyedül el tudtam készíteni. Az alábbiakban egy teljesen új receptet teszek közzé, ami talán a baracklekvárt és az elkészítési módot leszámítva semmiben nem hasonlít az eredetire. A masszához az alapötlet Pocak Pannától származik. A kész aprósütemény kívül ropogós, belül omlós. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják.
Hozzávalók
100 gramm méz
100 gramm őrölt mandula
100 gramm aprított mandula
100 gramm apró szemű zabpehely
100 gramm kókuszreszelék
2 db M-es tojás
A töltéshez
100 gramm sűrű baracklekvár
Elkészítés módja
Kimérem a hozzávalókat egy tálban, majd alaposan összekeverem egy fakanállal.
Előmelegítem a sütőt 150 fokra.
Kibélelek sütőpapírral egy tepsit.
A masszából kis golyókat formázok, és a tepsibe rakosgatom azokat. Nekem 26 db jött ki belőle, pont egy tepsire való adag.
A fakanál nyelével mélyedéseket nyomok a golyókba.
A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 fokon, 12-15 percig sütöm az aprósütiket.
Még melegen megtöltöm a mélyedéseket baracklekvárral.
Jó étvágyat hozzá!