Többféle sütés nélküli golyócskát gyártottunk már a gyerekekkel, de most először tettünk bele gesztenyemasszát. Ajánlom mindenkinek, aki gyorsan, esetleg kisgyerekekkel együtt akar finom, de egészséges édességet összedobni.
Elkészítési idő: 5 perc
Elfogyasztási idő: 5 perc
Hozzávalók:
25 deka fagyasztott gesztenyemassza
aszalt gyümölcsök (mazsola, áfonya, vörösáfonya, aprított datolya)
kevés citromlé
2 ek mandulavaj
kókuszreszelék (a golyók tésztájába is mehet+ a forgatáshoz)
1 ek kakaópor
fahéj
A gesztenyemasszát felolvasztottam és összekevertem a többi hozzávalóval. Ezután átadtam a terepet a gyerekeknek, akik kis golyókat gyúrtak, majd ezeket kókuszreszelékben megforgatták.
Ízlés szerint variálható a recept még reszelt almával, őrölt szegfűszeggel, mézzel vagy darált dióval, kesudióval, mogyoróval, (esetleg darált keksszel).
Ha van még ötlet szívesen várom!