Hogyan készíts szedres pudingkrémes tortát, ráadásul tejmentesen?

Laktózérzékeny lévén nehéz krémes tortát készítenem. Szafi tejmentes tortáját látva azonban én is kedvet kaptam hozzá. Szeder és vaníliapuding volt itthon, ezért a málnát szederre, az eperpudingot vaníliapudingra cseréltem le.

pudingkrémes-torta-015-500x333

Hozzávalók a piskótatortához

6 tojás
6 evőkanál kókuszcukor
6 evőkanál teljes kiőrlésű rozsliszt
1 sütőpor

Hozzávalók a pudingkrémhez és a díszítéshez

150 gramm szeder
2 dl víz
1 db 31 grammos vaníliapudingpor
4 evőkanál kókuszcukor

Ahogy én készítettem

Először a piskótatortát készítettem el.
A sütőt előmelegítettem 150 fokra.
A tojásokat szétválasztottam. A tojások fehérjéjét kemény habbá vertem a robotgéppel. A tojások sárgáját kikevertem a cukorral, szintén a robotgéppel. Hozzáadtam a lisztet és a sütőport, és addig kevertem tovább, míg egynemű tésztát nem kaptam.
Egy kanál habot hozzákevertem a masszához. A többi habot óvatosan forgattam bele egy evőkanállal.
A piskótamasszát kétfelé véve 20 cm-es szilikonformákba öntöttem. Elsimítottam a tetejét.
A sütőben, légkeveréses üzemmódban, 150 fokon, 20 percig sütöttem.
10 percig hűlni hagytam.
Kivettem a formából, és a teljes kihűlésig vártam.

pudingkrémes torta 004

Másodszor a pudingkrémet készítettem el.
Még mielőtt nekiálltam volna, 8 db szép szemű szedret félretettem a díszítéshez.
A maradék szedret és a vizet egy fazékba tettem. Egy botmixerrel pürésítettem a gyümölcsöt. Fokozatosan elkevertem benne a pudingport. Beletettem a cukrot.
Magas hőfokon forrásig hevítettem a folyadékot, állandó keverés mellett. Ez pont elég volt ahhoz, hogy besűrűsödjön, és elérje a krémes állagot.

pudingkrémes torta 015

Harmadszor összeállítottam a pudingkrémes tortát.
A krém felét az alsó tortalapra simítottam. Ráborítottam a másik tortalapot. Rásimítottam a krém másik felét.
A szederszemekkel díszítettem.
A hűtőben egy éjszakát pihentettem.
Szeletekre vágva kínáltam.

 

pudingkrémes torta 037