Szerettem volna itthon lángost sütni, de két feltételem volt: 1. ne legyen benne élesztő, 2. ne bő olajban kelljen megsütni. Végül sikerült megalkotnom egy receptet, amihez alapként egy krumplis lángos receptjét használtam fel. A feltételek teljesülése mellett egy finom ebédet sikerült kreálnom.
Hozzávalók
50 dkg krumpli
15 dkg liszt (nálunk teljes kiőrlésű)
1 sütőpor
2 tojás
só
bors
olaj
15 dkg tejföl (nálunk laktózmentes)
15 dkg sajt (nálunk laktózmentes)
Az elkészítés menete
1. A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam, és annyi vízben puhára főztem 20 perc alatt, amennyi éppen ellepte.
2. A krumpli leszűrtem, és azon melegében egy villával összetörtem.
3. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.
4. A krumplihoz hozzáadtam a lisztet, a sütőport, a tojást, a sót és a borsot, és jól összegyúrtam a tésztát. Mivel ragadt egy kissé, egy kicsi lisztet még tettem hozzá.
5. Egy tepsibe sütőpapírt tettem és vékonyan megkentem olajjal.
6. A masszából tenyérnyi darabokat formáztam, és kb. 1 centi vastagra nyújtottam.
7. A darabokat betettem a tepsibe és a tetejüket is megkentem vékonyan olajjal.
8. 180 fokon 15 perc alatt lettek készen.
9. Még melegen megraktam a kedvenc feltétemmel: tejföllel és sajttal.
Jó étvágyat!