Itthon kettévágtam, akkor láttam meg a rengeteg fekete magot. Mást lehet, hogy ez elriasztott volna, én viszont imádok kísérletezgetni, nemcsak az ételekben, a kertészkedésben is. (Sikerült már komoly avokádófácskát nevelnem – már több, mint 10 éves, csak sajnos teremni nem akar; ültettem licsimagot és a mangófám is egész szépen alakul.) A magok könnyedén elválaszthatók a gyümölcshústól, egy részüket már nedves törlőkendőre téve csíráztatom is.
A gyümölcshúst megkóstolva nekem a vaníliás tejsodó ugrott be elsőre – kicsit talán túl édes is, de csak önmagában tűnik annak. Egyik felét a gyerek reggeli köleskásájába kanalaztam, mondhatom, nagyon feldobta! A másik felét gyümölcspürébe tettem (alma, mangó, banán és a krémalma) – és egy egyszerű, fenséges desszert lett belőle.
Akit nem fél az újdonságokat kipróbálni, bátran vásároljon belőle! Nem bánja meg! :)