Egy egzotikus finomság – krémalma

Hallottatok már a krémalmáról? Nem, ez nem egy sütemény, hanem egy egzotikus gyümölcs neve. Valaki magyarította a cherimoyáról, gondolom a formája nyomán jött az alma, a belsejének a textúrája után pedig a krém. Pedig az almától olyan messze van, mint Makó … izé … szóval nem hasonlít rá.
cherimoya-weird-fruit-jpg-638x0_q80_crop-smart
Én is csak most találkoztam vele az egyik áruházban [ott, ahol „minden jót, jó áron” vehetünk ;) ], bár először még a táblára kiírt nevet sem nagyon tudtam összepárosítani a termékkel, annyira ismeretlen volt számomra. Meg is kérdeztem az egyik eladót, hogy ez mi fán terem. :) Elmondta, hogy ők is megkóstoltak egyet, de csak akkor jó, ha puha. No, akkor megpróbálom én is – gondoltam, még ha kicsit borsos is az ára. Találtam egy egész puhának mondhatót, azt hazavittem.

3139172450_81095f9c64

Itthon kettévágtam, akkor láttam meg a rengeteg fekete magot. Mást lehet, hogy ez elriasztott volna, én viszont imádok kísérletezgetni, nemcsak az ételekben, a kertészkedésben is. (Sikerült már komoly avokádófácskát nevelnem – már több, mint 10 éves, csak sajnos teremni nem akar; ültettem licsimagot és a mangófám is egész szépen alakul.) A magok könnyedén elválaszthatók a gyümölcshústól, egy részüket már nedves törlőkendőre téve csíráztatom is.

sam_6168

A gyümölcshúst megkóstolva nekem a vaníliás tejsodó ugrott be elsőre – kicsit talán túl édes is, de csak önmagában tűnik annak. Egyik felét a gyerek reggeli köleskásájába kanalaztam, mondhatom, nagyon feldobta! A másik felét gyümölcspürébe tettem (alma, mangó, banán és a krémalma) – és egy egyszerű, fenséges desszert lett belőle.
Akit nem fél az újdonságokat kipróbálni, bátran vásároljon belőle! Nem bánja meg! :)