Ha valami különlegesre vágysz húsvétkor: narancsos linzerszívek

Húsvétra valami különleges vendégváró süteménnyel szerettem volna készülni. Tavaly készítettem különleges, levendulás linzercsillagokat, annak a mintájára alakult ki a narancsos változat. A teáskanál levendula helyett 3 narancs héját tettem a sütemény tésztájába, ami készítés közben csodás, mámorító illatokkal látta el a konyhámat. Nincsen speciális húsvéti kiszúró szettem, ezért a szívet választottam formául.

Hozzávalók

300 gramm teljes kiőrlésű tönkölyliszt + liszt a nyújtáshoz
200 gramm vaj
100 gramm aranybarna nádcukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
1 csipet parajdi só
50 gramm reszelt narancshéj ( 3 narancsból)

Elkészítés menete

Elsőként lereszeltem a narancs héját.
Utána összekevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a narancs héját.
Elmorzsoltam benne a vajat. Egy morzsalékos, darabos tésztát kaptam.
Hozzátettem a tojást, alaposan összegyúrtam a tésztát. Addig dolgoztam, amíg egyenletes masszát kaptam, ami már elvált az edény oldalától. Nem szabad túlgyúrni, különben túlságosan felmelegszik benne a vaj. Ha mégis ez történik, a hűtőbe téve szilárdítható a massza.
Előmelegítettem a sütőt 180 Celsius fokra.
Lisztezett, sima felületre helyeztem a tésztát.
Kinyújtottam 3-4 mm vastagságúra.
Kiszúrtam a darabokat, melyhez egy szívformát használtam.
Sütőpapírral lefedett tepsibe helyeztem az aprósütiket. 2,5 tepsinyi adag jött ki belőle, 84 db szívecske.
A tepsit a sütőbe helyeztem, 180 Celsius fokon, légkeveréses üzemmódban, 8 perc alatt készre sütöttem a sütiket.
Jó étvágyat hozzá!