Vendégváró sós falatkákat akartam készíteni, és ízletes muffinok sültek ki belőle. Kolbászos-mozzarellás töltéssel, tökmagos díszítéssel, répás ízesítéssel.
Száraz hozzávalók
200 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt
1 csomag sütőpor
100 gramm sárgarépa
fűszerek: só, feketebors, fokhagyma
Nedves hozzávalók
100 gramm olvasztott vaj
250 gramm joghurt
2 db M-es tojás
Töltéshez, díszítéshez
150 gramm mozzarella
24 db (kb. 20 gramm) gyulai vékonykolbász
72 db (kb. 15 gramm) tökmag
Elkészítés
Előmelegítettem a sütőt 180 fokra.
A sárgarépát megpucoltam és apró lyukú reszelőn lereszeltem.
A száraz hozzávalókat egy tálban összekevertem.
A nedves hozzávalókat elkevertem egy másik tálban.
A száraz és nedves hozzávalókat elegyítettem, és addig kevertem, amíg egynemű masszát kaptam.
Egy tepsire helyeztem a szilikonformákat.
A szilikonforma mélyedéseibe fél evőkanál masszát és egy-egy karika kolbászt tettem.
A mozzarellát 24 db-ra vágtam, és abból is helyeztem egy-egyet a mélyedésekbe.
Újabb fél evőkanál masszával betakartam a kolbászt és a mozzarellát.
Tökmagokkal díszítettem a tetejét.
Légkeveréses üzemmódban, 180 fokon, tűpróbáig, 30 percig sütöttem.
Jó étvágyat!