Léteznek ételek, amelyeket tilos megbiózni, megökózni, úgy jó elfogyasztani ezeket, ahogy nagyanyàink ették anno. Ilyen a sztrapacska, jó hagymásan, szalonnával megüberelve.
Nos, egyik este mégis másként készítettem el: jött egy gondolat, hogy vajon lehetne-e csöppet làjtosra gyàrtani, ha már tudatosság, ha már egészségmegőrzés. És, bizony lehet!
1. Húsosabb fajtájú szalonna felkockáz, serpenyőben megsüt
2. Krumpli – 3-4 nagyobb példány – durva reszelőn lereszel, majd teljes kiőrlésű rozsliszttel, sóval, vízzel nokedli állagú masszává gyúr
3. Lobogó vízben gombóc kifőz
4. Tepsibe gombóc bepakol, laktózmentes túróval, juhtúróval, házi telföllel megküld, szalonnával leönt, végdíszít, negyed órát 180 fokon süt
5. Megvár, míg kihűl, megesz, jóllak
Jó étvágyat!