Így süss egészséges almás-fahéjas amerikai palacsintát!

Már sok helyen hallottam-olvastam, hogy az amerikai palacsinta sokkal lágyabb a hagyományos, magyar verziónál. Addig nem hittem el, míg ki nem próbáltam. Szerencsére már az első kísérlet tökéletesre sikerült, habár teljes kiőrlésű lisztre cseréltem az eredeti receptben szereplő finomlisztet. Íme az én receptem:

Hozzávalók

30 dkg teljes kiőrlésű zabliszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál őrölt fahéj
5 dl mandulatej
10 dkg vaj
2 db tojás
2 db alma
kevés olívaolaj

Elkészítés

Egy edénybe kimérem a lisztet, hozzákeverem a sütőport és a fahéjt.
Egy másik edénybe kimérem a mandulatejet, hozzáöntöm az olvasztott vajat, beleütöm a tojást, belereszelem a meghámozott almát. Összekeverem.
Egymásba öntöm és összeforgatom egy fakanállal a száraz és nedves hozzávalókat.
Kevés olajat forrósítok egy serpenyőben, majd kerek formákat kanalazok bele a masszából.
Addig sütöm a palacsinták mindkét oldalát, amíg aranybarnák lesznek.
Lekvárral tálalom.
Jó étvágyat!