Sütőben sült tejfölös-sajtos krumplis lángos

Szerettem volna itthon lángost sütni, de két feltételem volt: 1. ne legyen benne élesztő, 2. ne bő olajban kelljen megsütni. Végül sikerült megalkotnom egy receptet, amihez alapként egy krumplis lángos receptjét használtam fel. A feltételek teljesülése mellett egy finom ebédet sikerült kreálnom.

DSCN3454

Hozzávalók

50 dkg krumpli
15 dkg liszt (nálunk teljes kiőrlésű)
1 sütőpor
2 tojás

bors
olaj

15 dkg tejföl (nálunk laktózmentes)
15 dkg sajt (nálunk laktózmentes)

Az elkészítés menete

1. A krumplit meghámoztam, kockákra vágtam, és annyi vízben puhára főztem 20 perc alatt, amennyi éppen ellepte.

2. A krumpli leszűrtem, és azon melegében egy villával összetörtem.

3. A sütőt előmelegítettem 180 fokra.

4. A krumplihoz hozzáadtam a lisztet, a sütőport, a tojást, a sót és a borsot, és jól összegyúrtam a tésztát. Mivel ragadt egy kissé, egy kicsi lisztet még tettem hozzá.

5. Egy tepsibe sütőpapírt tettem és vékonyan megkentem olajjal.

6. A masszából tenyérnyi darabokat formáztam, és kb. 1 centi vastagra nyújtottam.

7. A darabokat betettem a tepsibe és a tetejüket is megkentem vékonyan olajjal.

8. 180 fokon 15 perc alatt lettek készen.

9. Még melegen megraktam a kedvenc feltétemmel: tejföllel és sajttal.

Jó étvágyat!