Őrségi Tökfesztivál Szalafőn

Itt az ősz, az Őrség csodálatos, a Tökfesztivál szalafői helyszínén a rendezvény kisléptékű, családias. A vásározó kevés (éppen elég), de minőségi, étellel is csak egy hely szolgál, de az príma. Ja, és ráadásul még tömeg sincs. Nem is vágyunk máshová, tökéletes ez nekünk: íjászkodtunk, láttunk patkó kovácsolást és solymász bemutatót. Uzsonnára dödöllét ettünk tökmagolajos káposzta salátával, amit tökös-mákos rétessel öblítettük le. Később pedig Hencsey Roland, mesterszakács főzőbemutatójára bukkantunk, ahol még a csicsókás köleslepényt is megkóstolhattuk. Receptért klikk tovább!

Aki kihagyta mindezt, most a képre kattintva megnézheti. És ha még többre vágyna, íme itt a lepény receptje (köszi Roli!), hogy igazi őszi ízekkel készülhessünk a következő őszi programra, a velemi Gesztenyeünnepre.


Csicsókás kerékrépás köleslepény mézes sült tökkel (4 főre):
0,2 kg csicsóka megpucolva lereszelve
0,2 kg kerékrépa megpucolva lereszelve
0,15 kg hántolt köles puhára főzve
0,5 l zsíros tejföl
0,2 kg finomliszt
2 db tojás
2 gerezd fokhagyma finomra vágva
só, bors, petrzselyemzöld, lestyán
evőkanálnyi frissen reszelt gyömbér
A hozzávalókat mély tálban összekeverjük, majd egy merőkanálnyit forró olajos serpenyőbe merjünk és kb 10 cm átmérőjű, 1 cm vastag lepénnyé szétterítünk. Oldalanként 2 percig sütjük. Akkor jó, amikor kívül már szép, piros ropogós, belül pedig még krémes állagú. Mézzel csurgatott sült tököt kanalazunk a tetejére és így kínáljuk.