A Jézuska meg a piac – a teljesíthetetlen kívánságok listája

Tudatos szülő vagyok. Így karácsony táján legalábbis mindig tudatosítom magamban, hogy ezúttal nincs rohanás, szépen lassan „rákészülünk” az ünnepre – legalább ajándékilag. Mindaddig persze működik is a dolog, amíg csak a felnőtt gondolkodik, hisz mindig tuti befutó a könyv, a lego meg a társas. De aztán elég egy felelőtlen pillanat és elkezdjük faggatni a kicsit, mégis mire vágyik, végül is az lenne a telitalálat. És jön a bökkenő: az apróság még nem ismeri a piacgazdaságot.

Nem is sejti, hogy alighanem ő az egyedüli, aki a gumilabdán nem pöttyöket és hercegnőket akar pattogni látni. Hanem csíkokat. Nos, ez volt az én Jézuskám első kudarca tavaly. Először a várost forgattam fel csíkos labdáért – az eladók furcsa pillantásától kísérve – majd a neten lógtam hosszan, mindhiába. És úgy tűnik, a kudarc idén sem marad el. A plüss gólyánál már forgattam a szemem, de a Mikulásnak valami döbbenetes módon sikerült egy aprócska kivitelűt találnia.

A plüss gém azonban a Jézuskán kifogott. Bár barátnőm áthidaló megoldásként a gólya kihipózását ajánlotta, a módszert nem tartom túlzottam humánusnak. A gémmel együtt tehát idén ismét elszáll egy gyermeki óhaj. Marad a titkolt büszkeség, hogy a lányom egy egyéniség, egyelőre korlátlan fantáziával. Ennek fényében pedig még sok kudarcot kívánok az én Jézuskámnak!

Ui.: Aki mégis találkozna egy plüss gémmel, pötyögje ide nekem, merre található J!

4 hozzászólás “A Jézuska meg a piac – a teljesíthetetlen kívánságok listája” bejegyzéshez

  1. Én egy szimpla hegedűvel jártam így. Azt hittem a világ legegyszerűbb dolga Jézuskaként teljesíteni ezt a kívánságot: egy HEGEDŰT!

    Napokig bogarásztam a neten, vajon találok-e a négyéves fiamnak egy áhított, gyermeki kézbe való, húzható-vonható hegedűt. Hát nem, egy típust találtam mindössze, egy elemmel működő zenebonát, aminek ugyan hegedű-formája van, csupán arra nem használható, amire való lenne, hogy a vonóval a húrokat megszólaltathasd. DE akkor meg minek hegedű, ugye… Néztem Vaterán, Tesz-veszen, a legolcsóbb húszezres nagyságrendű, ráadásul nincs is 1/8-OS MÉRETBEN. Feladtam.

    Pici fiam ma bejelentette: trombita is jó lesz. Hát nem tudom, még van négy napom…

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.