Sószoba Szombathelyen: játék és gyógyulás a gyereknek, nyugi-percek anyának

Egy ideje úgy látogatom a sószobát, mintha fodrászhoz, kozmetikushoz vagy masszőrhöz járnék. Ahogy előző életemben tettem, mikor még nem létezett a kislányom. Bár, akkor a sóterápia még nem volt alap tartozéka mindennapjaimnak. Viszont mióta velem van a kicsinyem,  – hihetetlen, de két és fél éve már – , minden megváltozott: másik dimenzióban, bolygón, világban élek, és ezt az állapotot soha, semmiért nem cserélném el.
De miért járunk sószobába? Mert, az apróság november óta bölcsődés, és november óta náthás. Hivatalosan heveny orr – és garatgyulladása, illetve fülkürthurutja van.

Már mindent kipróbáltunk, hogy meggyógyuljon: a nyugati orvoslás vegyi cuccait (sajnos, két antibiotikum-kúra is becsúszott), a népi gyógyítás praktikus tanácsait (így került esténként disznózsír a gyerek mellkasára, a lakásban meg reggelig szalonnaszag terjengett), a homeopátiás megoldásokat (bogyósat, tablettásat, lenyelőset, nyelv alatti szopogatósat), a Schüssler-sót (ez még folyamatban), a flavonokat (a bölcsődei start előtt turbóztuk fel vele nagyobb dózisban a szervezetet, még most is kapja), 200 km-t utaztunk egy természetgyógyász guruhoz reflexzóna kezelésért, rendszeresen géppel szippantatom le a cuccot a fül-orr-gégészeten, épp, hogy csak a kézrátételt, meg talán a Candida-kúrát nem csináltuk végig.

Mélypontra jutottam, hiszen egyik gyógymód sem hozta meg az eredményt: a felső légúti nyavalya vissza-visszatér. Egy tüsszentés a közintézményben, aztán másnap getha. Egy ismerősöm ajánlotta nemrégiben a Thököly utcai sószobát.

Már első alkalommal meggyőzött a hely. Ízléses a dizájn, igényes a berendezés, kellemes a helyiség hangulata. A gyerekek „homokozhatnak” a sóval, a kis asztalkánál rajzolhatnak, társasjátékokkal játszhatnak, a kezelés ideje alatt a felnőttek kényelmes karosszékekben pihenhetnek. Belépéskor mindig sóködbe érkezünk: egy készülék (a sómalom, ez teszi egyedülállóvá a megyében ezt a sószobát), porlasztja, és látványosan szórja szét a levegőben a só granulátumokat.

Pár perc után megszokjuk az érzetet, a 45 perc (ennyi ideig érdemes bent tartózkodni) pedig garantált eredményt hoz: a tüdőbe lejut a só által fertőtlenített, sterilizált levegő, pár napon belül pedig elmúlik a panasz. Olvastam egy hivatalos mondatot erről a tájékoztató brosúrában: „A kúra során a sószemcsék rátapadnak a káros mikrobiológiai sejtekre, amelyeket először dehidratálnak, majd a fehérjeszerkezetük megrongálásával elpusztítják azokat.”

No, nálunk biztosan nagy erővel pusztulnak a nem odavaló elemek, mert a sószobázás után még egy-két óráig tódul ki a váladék az orrból. És, többek között (játszás, kikapcsolódás, regenerálódás, 45 perc nyugi anyukának) ezért ez a programunk hetente kétszer-háromszor. Ajánlom mindenkinek!

by csak2slukk

7 hozzászólás “Sószoba Szombathelyen: játék és gyógyulás a gyereknek, nyugi-percek anyának” bejegyzéshez

 1. Öröm olvasni azt az anyai szeretetet, amit a cikk szerzője közvetített: „…mióta velem van a kicsinyem, – hihetetlen, de két és fél éve már – , minden megváltozott: másik dimenzióban, bolygón, világban élek, és ezt az állapotot soha, semmiért nem cserélném el.” Az Ön „kicsinyével” együtt fogalmazom meg: sok ehhez hasonlóan boldog Anyák-napját kívánok Önnek – ismeretlenül!
  Amiről ír, valóban a legfontosabb kérdés kellene, hogy legyen, ajándék Isten patikájából, lehetőség, amivel visszaadhatjuk a tiszta lélegzés örömét drága gyermekünknek.

  Emlékszem…huszonnégy éves voltam, amikor hozzánk költözött a kiskutyám. Szerettem volna, ha boldogan töltheti kölyökkorát, mindent úgy rendeztem el otthon, hogy Neki jó legyen. Négykézlábra ereszkedtem, úgy vizslattam a bútorokat, a padlóra helyezett dolgaimat, dugdostam a vegyszereket, a rágásra feleslegesen ingerlő, féltett dolgaimat… bántott, ha szemetes volt a járda, ha szilánkok borították az utcát, ha mérgező kipufogógázok magasságában szaladgált a kölyök…

  Aztán megszületett a fiam, és ez a vizsgálódás, féltés csak hatványozódott!
  Önök belegondoltak már abba, milyen világban élnek „kicsinyeink”? Az ő szemmagasságunk a miénk alatt van másfél méterrel, az aprónak tűnő akadályok olykor hegyekként magasodnak, s a levegő nehéz gázait, a kipufogók mocskát, a cigaretta füstjét alig győzi feldolgozni parányi tüdejük. A kórokozók megtapadnak és makacs ellenállásuk miatt a gyermek szinte folyamatosan náthás, arcürege, orrürege átfertőzi a fül járatait is és kész a baj…

  A nagy betegségügy – ahogy mi nevezzük az egészségügyet – csak erre vár! Jöhetnek a méregdrága immunrendszer gyilkosok, a tünetkezelő mérgek, és elindulnak gyermekeink az örök gyógyíthatatlanság állapota felé. ( Néha elcsodálkozom, az indulat mennyi eretnekségre kényszerít…bocsi dokinénik, dokibácsik! )
  Itt és csak ezért fontos, hogy résen legyünk!
  Egészség Isten Patikájából! ( Legyen időnk Maria Treben unokáivá válni! )
  Mindig ez legyen a megoldás, ha már a baj beköszönt! A sóterápia, a fény- és hang-kezelések, a víz és a tiszta levegő varázsa mindenek feletti! Persze csak annak, aki ezen áldások létezésében hinni tud, bizonysága segíthet az érkezéséhez még ezer szállal kötődő gyermek gyógyulásában!

  Hajdanán az anyatejes gyermekek biztonsága még nagyobb volt, ma minden mérgezett, nagy gonddal jár az édesanyák egészséges táplálása, táplálkozása!
  Jó ilyen anyukákról és anyukáktól olvasni. Szinte látom, hogy a mindenki jóságos Lonka Nénije most boldogan mosolyog ránk, onnan fentről…

 2. Azzal kezdem, hogy nem vagyok egy ezoterikus típus. A legjobb ebben a sószobás módszerben pedig az, hogy abszolút mechanikus, ha hiszel benne, ha nem, akkor is működik. Belelegzem a szetporlasztott sót, az felszedi a lerakodasokat, mert kölcsönhatásba lép velük, én meg kitüsszögöm/kiköhögöm a kezelés után és kész. Mondjuk nem miattam voltunk ott, hanem a párhónapos Kisfiammal a télen, mert “szörcsögött” szopizás közben, de járulékos hatásként az én “téli alapnáthámat” is elmúlasztotta gyógyszer nélkül.

 3. Sziasztok! Hol van pontosan a Thököly utcában ez a sószoba? A kislányomnak száraz köhögése van, és állandóan felébred éjszaka miatta. Én is úgy vagyok, mint a blogszerző, már mindent kipróbáltunk:( Szerintetek erre is jó? Köszi a választ előre is!

 4. Biológus vagyok, tudom, milyen károkat okoz a sok antibiotikum a kicsik szervezetében. Kislányom 8 hónapos kora óta asthmás. Nagyon sok vegyszert, szteroidot kap. Volt, hogy 3 orvos látta a köhögésével és éjjel mégis a kórházban kötöttünk ki, mert befulladt a szteroidos kúp és a rengeteg gyógyszer mellett is. Pedig ekkor már több természetgyógyásszal és homeopátiás szerrel is próbálkoztunk.
  Szeptemberben látogattuk meg először a sószobát, mert a sóbarlangok pozitív hatását régóta ismertük. (Próbáltuk a sóoldat-párologtatós módszert is, nekünk sajnos nem vált be.)
  Ősszel csoda történt. A kicsi az első alkalom után nem fulladt!!! Pedig ha előjött a köhögése, egy hétig biztos eltartott. Eddig. Azóta a legenyhébb nátha vagy krákogás esetén elmegyünk pár napig sószobázni, így idén csak egyszer kellett orvoshoz mennünk, ami egy 3 éves csöppséggel szerintem kivételesen jó eredmény.

 5. Az én kisfiam négy és fél éves.Sajnos Ő is asztmás.
  Természetesen mi is szedtük a gyógyszereket, még a telített sóoldatot is kipróbáltuk.
  Sajnos semmit sem javítottak kisfiam állapotán.
  Novemberben aztán voltam az egyik szakorvosnál,aki javasolta, hogy kiegészítésként keressük fel ezt a sószobát,mert Ő már kapott róla pozitív visszajezéseket.(ezúton is köszi doktor úr)

  Szerintem sokan vannak,voltak úgy vele, mint én annak idején.
  Némi szkepticizmussal álltam a dologhoz, hiszen sóoldatoztunk már reggel-délben -este, de úgy éreztem, hogy szülőként mindent meg kell próbálnom,hogy segíteni tudjak gyermekemnek a betegséget elviselhetőbbé tenni.
  Sószobát előtte is láttam, hiszen lassan minden szállodában építenek egyet, de azonkívül,hogy szépek voltak, nem vettem észre semmi pozitív változást.
  Megkérdeztem egyik óvónő ismerősömet,mert tudtam, hogy az Ő ovijukban is alakítottak ki ilyen helyiséget,de azt tanácsolta, hogy inkább menjek a thököly utcaiba, mert Ő is oda jár ha valami légúti baja van:).
  Na, nem akarom túl hosszúra nyújtani…
  December elején el is kezdtünk egy 20 alkalmas kúrát.A harmadik alkalom után teljesen megváltozott a fiam hangulata, tud éjszaka aludni és azóta nem fulladt be :)
  Most a férjem lesz soron mert allergiás, és kezdődik a szezon, úgyhogy mostantól majd apucival mennek ketten sóhomokozni.

  Szia Kitty 82!
  Tiszta szívből ajánlom nektek is ezt a sószobát
  Thököly 12-ben van és ha érdekel az oldaluk: http://www.soszoba.hu

 6. Valaki megírná hogy a 20 alkalom mégis mennyibe kerül, mert hiába kellene a kisfiamnak, nem biztos hogy kitudjuk fizetni :-(

 7. Kedves Anyuci! A bérletárakat nem tudom, de a hétvégi Savaria Fórum hátoldalán van egy kivágható utalvány, amit egy alkalomra szóló ajándék kezelésre válthatsz be egészen június végéig. Így ingyen és bérmentve kipróbálhatod!

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.